X
Επικαιρότητα

Σκόπια εναντίον οδηγών της Ε.Ε.

Όσοι πολίτες της Ε.Ε. πρόκειται να διασχίσουν με αυτοκίνητο το έδαφος των Σκοπίων, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τα όσα θα αντιμετωπίσουν.

Σοβαρές σκέψεις για ανάρτηση προειδοποιητικών ενημερωτικών πινακίδων στα σύνορα με τα Σκόπια εξετάζουν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, μετά τα επαναλαμβανόμενα συμπτώματα εχθρικής συμπεριφοράς από τα αστυνομικά όργανα της γειτονικής χώρας, εναντίον οδηγών που προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. Ένα από αυτά τα συμπτώματα είναι η επακριβής τήρηση των ορίων ταχύτητας, τα οποία εάν ένας οδηγός ξεπεράσει κατά τι –αντί δηλαδή για 40, να πηγαίνει με 42- πληρώνει ένα επώδυνο πρόστιμο και του παρακρατείται το διαβατήριο, ώσπου να το εξοφλήσει.
Όμως μπορεί να το πληρώσει μόνο σε τράπεζα, πράγμα που σημαίνει πως αν η παράβαση γίνει σε ώρες που αυτή είναι κλειστή, θα πρέπει να πάει το επόμενο πρωί, επιβαρυνόμενος και με τα έξοδα διανυκτέρευσής του. Η ταλαιπωρία είναι αρκούντως αυξημένη, εάν από την παράβαση έως την εξόφλησή της μεσολαβεί Σαββατοκύριακο.
Το απορύφωμα των εχθρικών ενεργειών εναντίον των Ελλήνων οδηγών -αλλά και όσων άλλων προέρχονται από χώρες της Ε.Ε.- είναι ο τρόπος διεξαγωγής του τελωνειακού ελέγχου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Σκοπιανοί επικαλούμενοι νόμους που κανείς δεν ξέρει αν υπάρχουν, κατάσχουν ο,τιδήποτε τους έρθει στο κεφάλι. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, θεωρούν ότι ο οδηγός δεν έχει δικαίωμα να μεταφέρει μια κούτα τσιγάρα. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι ανάλογης λογικής, της τάξεως των 1.300 ευρώ.
«Είστε στην Ε.Ε., έχετε λεφτά, πληρώνετε» είναι η λογική τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι Πολωνοί που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα κι επέστρεφαν στη χώρα μας από τις καλοκαιρινές τους διακοπές που έκαναν στις πόλεις καταγωγής τους, μας είπαν «περάσαμε από τα Σκόπια μέσα στη βαθιά νύχτα, σαν κλέφτες, δε σταματήσαμε ούτε για μισό λεπτό»…
Όσοι συμπατριώτες μας και πολίτες της Ε.Ε. πρόκειται να διασχίσουν με αυτοκίνητο το έδαφος των Σκοπίων, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τα όσα πρόκειται να αντιμετωπίσουν και να γνωρίζουν ότι διέρχονται από χώρα εχθρική προς αυτούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!