X
Επικαιρότητα

Skoda VisionS Concept: Πρεμιέρα στη Γενεύη

Ένα υβριδικό crossover πρωτότυπο μοντέλο φέρνει στη Γενεύη η Skoda «φωτογραφίζοντας» το νέο Kodiak, το SUV που σύντομα θα ενταχθεί στη γκάμα της τσέχικης εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες «διαρροές», το VisionS Concept βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου VW διαθέτοντας ένα αμάξωμα με σαφείς σχεδιαστικές επιρροές από το VisionC που είδαμε για πρώτη φορά το 2014. Το μήκος του αμαξώματος του νέου υβριδικού αυτού πρωτοτύπου της Skoda είναι 4,7 μ., το πλάτος 1,91 μ. και το ύψος οριακά κάτω από το άτυπο φράγμα των 1,7 μ.

Κάτω από το καπό του συναντάμε ένα υβριδικό σύστημα κίνηση αποτελούμενο από τον γνωστό 1.400άρη βενζινοκινητήρα της οικογένειας TSI και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας εξ αυτών βρίσκεται ενσωματωμένος στο 6τάχυτο DSG κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ο δεύτερος στον πίσω άξονα του οχήματος. Ο θερμικός κινητήρας αποδίδει 156 ίππους και ροπή 250 Nm και ο ηλεκτρικός, ο οποίος τον συνεπικουρεί,  55 ίππους και 220 Nm. Όσο για τον δεύτερο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η ισχύς του φτάνει τους 116 ίππους και η ροπή τα 270 Nm. Όπως είναι αναμενόμενο, το VisionS είναι ένα crossover με «επιλεκτική» τετρακίνηση που δεν βασίζεται σε κανενός είδους μηχανική σύζευξη των δύο αξόνων.

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, το παραπάνω «πακέτο» κινητήριων μονάδων εξασφαλίζει τελική ταχύτητα της τάξης των 200 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 7,4 δλ.

Σύμφωνα με την Skoda, το 6θέσιο, χάρη στις τρεις σειρές καθισμάτων, VisionS, μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με την αρωγή των ηλεκτρικών του κινητήρων για μια απόσταση που δεν υπερβαίνει τα 50 χλμ. με τη βοήθεια μιας συστοιχίας μπαταριών, η οποία είναι εγκατεστημένη εμπρός από τον πίσω άξονα. Η αυτονομία κίνησης και με τον 1.400άρη TSI κινητήρα στο… παιχνίδι, φτάνει τα 1.000 χλμ. Και όλα αυτά, με τη μέση κατανάλωση να μην υπερβαίνει την εντυπωσιακή τιμή των 1,9 λιτ./100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 45 gr για κάθε χιλιόμετρο κίνησης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!