top icon
Επικαιρότητα

Skoda: Επενδύσεις 1 δις € για ένα μικρό SUV στην Ινδία

Η τσέχικη εταιρεία θα ηγηθεί τις προσπάθειας του VW Group να φέρει εις πέρας το εγχείρημα INDIA 2.0 που αφορά σε πρώτη φάση στην κατασκευή ενός SUV αυτοκινήτου της μικρής κατηγορίας για την αγορά της Ινδίας.

Για το λόγο αυτό, το πρόγραμμα ΙNDIA 2.0, όπως είναι η επίσημη ονομασία του όλου project, περιλαμβάνει την επένδυση 1 δις € για την εξέλιξη υπό την καθοδήγηση της Skoda ενός SUV, βασισμένου σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB A0, το οποίο θα διατεθεί από το 2020 και μετά αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του σήμερα ο CEO της Skoda, Bernhard Maier, η αγορά της Ινδίας αναμένεται μέσα στα προσεχή χρόνια να καταλάβει από πλευράς όγκου τη θέση 3 στην παγκόσμια κατάταξη.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το μικρό αυτό μοντέλο θα αποτελέσει τον πρώτο βραχίονα του σχεδίου INDIA 2.0, καθώς αμέσως μετά Skoda και VW Group σχεδιάζουν να κατασκευάσουν επίσης στην Ινδία αρκετά ακόμα νέα μοντέλα. Όπως κατέστη γνωστό, η μητρική εταιρεία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο πολλά αυτά να εξαχθούν εκτός της χώρας.

Η ανάπτυξη του προγράμματος INDIA 2.0 αναμένεται να εξασφαλίσει, έμμεσα ή άμεσα, 4.000 με 5.000 θέσεις εργασίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ