top icon
Επικαιρότητα

Skoda CitiJet

Διθέσιο σπορ κάμπριο βασισμένο στο Citigo, που δημιουργήθηκε από 16 σπουδαστές των τεχνικών σχολών της Skoda και θα παρουσιαστεί στο 33ο GTI Fan Meet στο Worthersee, στα τέλη Μαΐου.

Δεκαέξι νεαροί σπουδαστές των τεχνικών σχολών της Skoda κατασκεύασαν το σπορ κάμπριο CitiJet, το οποίο αποτελεί μέρος ενός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της εταιρείας Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο 33ο GTI Fan Meet, στη λίμνη Wörthersee της Αυστρίας στα τέλη του μήνα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Skoda αναλαμβάνει ένα τέτοιου τύπου εκπαιδευτικού εγχείρημα. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ενθάρρυνση των σπουδαστών να πειραματιστούν με άγνωστους δημιουργικά ορίζοντες και να εκφράσουν τις ιδέες τους και τον ενθουσιασμό τους μέσα από την σχεδίαση ενός αυτοκινήτου. To CitiJet είναι ένα δυναμικό και εκφραστικό κάμπριο πόλης βασισμένο στο Citigo. Η εξωτερική του εμφάνιση ξεχωρίζει από το μεταλλικό φινίρισμα με βασική απόχρωση το γαλάζιο που εναλλάσσεται με το λευκό, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι αλουμινένιοι τροχοί 16 ιντσών. Η αεροτομή στο πίσω μέρος είναι χειροποίητη, ενώ το σπορ ύφος τονίζουν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός 1.0 MPI βενζινοκινητήρας με ισχύ 75 ίππων. Το σπορ εσωτερικό βασίζεται στο διάκοσμο της ειδικής έκδοσης Citigo Sport και περιλαμβάνει το τριάκτινο τιμόνι με την κόκκινη δερμάτινη επένδυση, ενώ με το ίδιο υλικό είναι επενδυμένες οι λαβές του επιλογέα ταχυτήτων και του χειρόφρενου. Τα καλύμματα των καθισμάτων και τα πατάκια έχουν σπορ εμφάνιση, ενώ τον πίνακα οργάνων τονίζουν οι κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες. Επιπρόσθετα, ένα ειδικό ηχοσύστημα έχει εγκατασταθεί με έξοδο ισχύος 300 watts, ενώ ο γαλάζιος LED εσωτερικός φωτισμός συντονίζεται ανάλογα με την μουσική.

 

Το χωριό Reifnitz είναι ένας παραδοσιακός τόπος συνάντησης των φίλων του tuning. Κάθε Μάιο δίνεται σε όλους η ευκαιρία να ζήσουν τον συναρπαστικό κόσμο του αυτοκινήτου. Αυτή τη χρονιά η συνάντηση πραγματοποιείται για 33η φορά. Η συγκεκριμένη συνάντηση είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διοργανώσεις του είδους της. Η Skoda, ως τρίτη μεγαλύτερη μάρκα του Ομίλου Volkswagen, θα παρουσιάσει τα νέα μοντέλα της στους φίλους του αυτοκινήτου.

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ