X
Επικαιρότητα

Shell Eco Marathon 2012

Ο 28ος ευρωπαϊκός μαραθώνιος οικονομίας της Shell μετακόμισε από τη Γερμανία και θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 19 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ο 28ος ευρωπαϊκός μαραθώνιος οικονομίας της Shell μετακόμισε από τη Γερμανία και θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 19 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Είναι η πρώτη χρονιά που ο μαραθώνιος φιλοξενείται στους δρόμους μιας πόλης, με το κοινό να έχει εύκολη πρόσβαση ζώντας άμεσα την εμπειρία της πρόκλησης, και τους φοιτητές να μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους για την αποδοτικότητα των καυσίμων στους δρόμους.

Η μετάβαση διεξαγωγής του αγώνα από την πίστα στους δρόμους μιας πόλης, η πρώτη στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Μαραθώνιου Οικονομίας της Shell, προσφέρει νέες προκλήσεις στις 227 ομάδες από τις 24 διαφορετικές χώρες που θα διαγωνιστούν και θέτει νέες προδιαγραφές για τα επόμενα χρόνια. Με πέντε στροφές των 90° στο δρομολόγιο, οι ομάδες θα πρέπει να βασιστούν στις δεξιότητες τους στην οδήγηση αυτή τη χρονιά, φρενάροντας, επιταχύνοντας και στρίβοντας, καθώς αυτές αντιστοιχούν στο 50% του τελικού αποτελέσματος. Η μεταφορά της πρόκλησης στους δρόμους αναδεικνύει την πρακτική εφαρμογή της βιώσιμης κινητικότητας και της ενεργειακής αποδοτικότητας, ενώ φέρνει τον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell πιο κοντά στο κοινό. 

Οι ελληνικές συμμετοχές
Η Ελλάδα συμμετέχει για 9η συνεχόμενη χρονιά στο διαγωνισμό και φέτος φιλοδοξεί να διακριθεί και πάλι σε κάποια από τις κατηγορίες του Μαραθωνίου. Η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάτοχος του βραβείου ασφάλειας για 2 συνεχόμενα χρόνια, θα διαγωνιστεί με το βελτιωμένο «ER12» στην κατηγορία Urban concept. Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μια δυναμική ομάδα και το όχημα τους, τον «Προμηθέα», φιλοδοξεί να κατακτήσει τους δρόμους του Ρότερνταμ στην κατηγορία Prototype και να καταγράψει σημαντικά ρεκορ, όπως επίσης και το 1ο ΕΠ.ΑΛ./ Σ.Ε.Κ. του Αιγάλεω, ο «βετεράνος» των ελληνικών συμμετοχών, που με το όχημα «Ίρις» στοχεύει να διακριθεί στην κατηγορία Prototype. Φέτος, καλωσορίζουμε στις Ελληνικές συμμετοχές και το ΤΕΙ Πειραιά το οποίο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με το όχημά τους «Dominator», στην κατηγορία Prototype. 

Ο νέος οικοδεσπότης
Στην πόλη του Ρότερνταμ, η Shell βρήκε τον τέλειο συνεργάτη. Η πόλη διαθέτει εμπειρία χρόνων στη διοργάνωση μεγάλων γεγονότων και εκδηλώσεων ενώ στοχεύει να αναδειχθεί Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα το 2014. Για άλλη μια φορά, ο Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell για το 2012 υποστηρίζεται από τη Michelin, προμηθευτή των ειδικά προσαρμοσμένων ελαστικών για τα οχήματα που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell και από το Linde Group, προμηθευτή του καυσίμου Hydrogen. Η φετινή διοργάνωση υποδέχεται και έναν νέο συνεργάτη, τη Royal Dutch Touring Club ANWB, οι τεχνικοί της οποίας θα συμμετέχουν στη διοργάνωση. Οι κριτές θα προέρχονται επίσης από τη Royal Dutch Touring Club ANWB.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μαραθώνιο οικονομίας της Shell μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.shell.com/eco-marathon

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!