X
Επικαιρότητα

Setsuna, το ξύλινο πρωτότυπο της Toyota

Σε μια εποχή που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επενδύουν ολοένα και περισσότερο σε εξωτικά υλικά, η Toyota επιστρέφει σε πιο γήινες –στην κυριολεξία- πρώτες ύλες.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης Design Week που ξεκινά 11 στις Απριλίου στην πόλη του Μιλάνου, η Toyota θα παρουσιάσει και επίσημα το Setsuna Concept, ένα πρωτότυπο τετράτροχο κατασκευασμένο από ξύλο. Πρόκειται για μια χειροποίητη πρόταση των Ιαπώνων, με εξωτερικές επιφάνειες από κέδρο ιαπωνικής προέλευσης και πλαίσιο από σημύδα. Από ξύλο αγνώστου προς το παρόν… καταγωγής είναι επίσης κατασκευασμένα τόσο το δάπεδο, όσο και τα καθίσματα.

Σύμφωνα με την Toyota, στη συναρμογή του Setsuna υιοθετήθηκε μια παραδοσιακή στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου τεχνική ξυλουργικής, που φέρει την ονομασία okuriari και δεν απαιτεί τη χρήση βιδών ή καρφιών

Το Toyota Setsuna Concept έχει συνολικό μήκος 3,03 μ., πλάτος οριακά μικρότερο των 1,5 μ. και ύψος μόλις 0,97 μ. Το μεταξόνιο του 2θεσιου ιαπωνικού αυτού roadster(!) με τους… ελεύθερους τροχούς είναι μόλις 1,7 μ.

Σύμφωνα με το Forbes, το Setsuna είναι ένα πλήρως λειτουργικό όχημα μηδενικών ρύπων καθώς την απαιτούμενη ισχύ προσφέρει ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος εξασφαλίζει τελική ταχύτητα της τάξης των 45 περίπου χλμ./ώρα. Η αυτονομία του δεν αναμένεται να υπερβαίνει τα 25 μόλις χλμ.

Με την κατάλληλη συντήρηση, το Toyota Setsuna είναι βέβαιο πως θα έχει μια διάρκεια ζωής άνω των 100 ετών. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι δημιουργοί του._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!