X
Επικαιρότητα

Σεμινάρια Ασφαλούς Οδήγησης 4Τροχοί-Alfa Romeo

Οι οδηγοί που ξεχώρισαν στο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης, που διοργάνωσαν οι 4Τ σε συνεργασία με την Alfa Romeo, ταξίδεψαν στην Ιταλία όπου παρακολούθησαν ένα σεμινάριο από τους εκπαιδευτές της «Internazionale Guida Sicura» του Andrea de Adamich.

Το πρώτο βήμα είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικούς μήνες στο Auto Festival, όταν και οι εκπαιδευτές της σχολής ασφαλούς οδήγησης Safetrack επέλεξαν τους οδηγούς που ξεχώρισαν για τις οδηγικές τους ικανότητες, στο Σεμινάριο Ασφαλούς οδήγησης που διοργάνωσε το περιοδικό μας, σε συνεργασία με την Alfa Romeo. Το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαΐου, οι ικανότεροι οδηγοί ταξίδεψαν στο Βαράνο της Ιταλίας, όπου και είχαν την χαρά-ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διήμερο σεμινάριο από τους εκπαιδευτές μιας εκ των κορυφαίων σχολών του είδους, της Internazionale Guida Sicura, του Andrea de Adamich.
Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και ατμόσφαιρα, οι διακριθέντες του διαγωνισμού πέρασαν από μία σειρά δοκιμασιών, ασκήσεων στο αυτοκινητοδρόμιο Ricardo Paletti, οι οποίες σαν στόχο είχαν φυσικά την βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων τους, αλλά και την ευχαρίστηση τους. Τα skid cars, φρόντισαν για τη βελτίωση του κοντρόλ των οδηγών αναφορικά με την αντιμετώπιση της υπερστροφής, ενώ δεν έλειψαν και ασκήσεις όπως το φρενάρισμα σε συνδυασμό με την αποφυγή εμποδίου σε βρεγμένο οδόστρωμα, οι οποίες είχαν κύριο μέλημα την ασφάλεια. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο η ασφάλεια ήταν σε πρώτο πλάνο, ξεκινώντας από τα βασικά, δηλαδή τη σωστή θέση οδήγησης και την τοποθέτηση των χεριών στο τιμόνι, την ώρα που το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων επέτρεψε στους εκπαιδευτές να δώσουν μεγάλη βάση στην ταχύτητα των οδηγών στην πίστα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δεκάδες γύρους στο αυτοκινητοδρόμιο, πάντα με την παρουσία των εκπαιδευτών δίπλα τους, οι οποίοι και συμβούλευαν τους οδηγούς άμεσα σχετικά με τον σωστό και πιο γρήγορο τρόπο οδήγησης.
Φυσικά, ολόκληρη η σειρά μοντέλων της Alfa Romeo είχε την τιμητική της, με τις Mito, 159, Brera, αλλά και τις παλαιότερες 157 και 166 να βρίσκονται στο προσκήνιο, την ώρα που οι τυχεροί παρευρισκόμενοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία να οδηγήσουν τη συλλεκτική 8C Competizione, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο τους. Μάλιστα, δεν έλειψε και το αγωνιστικό χρώμα, αφού όλοι πήραν γεύση από μία πολεμική GTV, εφοδιασμένη με κλωβό ασφαλείας, ανάρτηση, φρένα και σλικ ελαστικά!
Η εμπειρία στη σχολή του Andrea de Adamich ήταν μοναδική για όλους τους παρευρισκόμενους και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, αναφορικά με τις οδηγικές τους ικανότητες, και όχι μόνο βοήθησε τα μέγιστα στην απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος, με την ελληνική αντιπροσωπεία της Alfa Romeo να έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε αυτή._Π.Τ.
Οι τυχεροί που βρέθηκαν και απόλαυσαν την εμπειρία στο Βαράνο, είναι αλφαβητικά οι εξής:
Αποστόλου Κώστας
Κατωπόδης Σπυρίδων
Κουμαραδιός Νικόλαος
Σιμιντζής Γεώργιος
Σπανός Σωτήρης
Στεργίου Δημήτρης
Τσέκας Φίλιππος
Φάσσας Αθανάσιος
Φωτσιτζής Βασίλης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!