X
Επικαιρότητα

Seat Leon Twin Drive

Η Seat αποκάλυψε μία νέα πρωτότυπη υβριδική εκδοχή του Leon στην οποία χρησιμοποιείται εκτός από το συμβατικό βενζινοκινητήρα και ένας ηλεκτρικός.

Η Seat αποκάλυψε μία νέα πρωτότυπη υβριδική εκδοχή του Leon στην οποία χρησιμοποιείται εκτός από το συμβατικό βενζινοκινητήρα και ένας ηλεκτρικός. Αυτό άλλωστε γίνεται σαφές και από το όνομά του, «Twin Drive» Ecomotive, που υποδηλώνει τη χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα 35 kW, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου-ιόντων που βρίσκονται τοποθετημένες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ο στόχος είναι το συγκεκριμένο Leon να κινείται με τις μπαταρίες του στις αστικές διαδρομές και να χρησιμοποιεί τον βενζινοκινητήρα στις εκτός πόλης μετακινήσεις.
Με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, το Leon «Twin Drive» έχει μία αυτονομία 50 χλμ. με δυνατότητα μέγιστης ταχύτητας τα 100 χλμ./ώρα. Το συγκεκριμένο Leon και πέρα από την υβριδική τεχνολογία, διαθέτει τροποποιήσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων, στα φρένα, στα συστήματα ψύξης και θέρμανσης, ενώ εκτεταμένες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου.
Παρόλο που το Leon αυτό δεν προβλέπεται να βγει στην παραγωγή, εντούτοις η Seat σκέφτεται να παρουσιάσει ένα υβριδικό μοντέλο έως το 2014. Έτσι, με το πρωτότυπο αυτό οι μηχανικοί της Seat προβλέπεται να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της επαναφόρτισης των μπαταριών και της κατά το δυνατόν μέγιστης εμβέλειας του αυτοκινήτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!