top icon
Επικαιρότητα

Seat Exeo ST & Leon-Altea 2009

Συγκρατημένοι είναι οι τόνοι στο περίπτερο της ισπανικής φίρμας, με τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις πρεμιέρες νέων μοντέλων να αναλογεί στην στέισον βάγκον έκδοση του μεσαίου Exeo

Συγκρατημένοι είναι οι τόνοι στο περίπτερο της ισπανικής φίρμας, με τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις πρεμιέρες νέων μοντέλων να αναλογεί στην στέισον βάγκον έκδοση του μεσαίου Exeo, καθώς και στις ανανεωμένες εκδόσεις των Leon και Altea. 

Όσον αφορά το πρώτο, η πραγματική είδηση έρχεται, φυσικά, από την αυξημένη πρακτικότητα που προσφέρει ο συγκεκριμένος τύπος αμαξώματος (πάντοτε σε σχέση με την 4θυρη παραλλαγή του), καθώς και από τα 442 λίτρα της χωρητικότητας του χώροπυ φόρτωσης. Το Exeo ST, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, θα είναι διαθέσιμο στις κατά τόπους αγορές από τις αρχές του καλοκαιριού και θα παράγεται –που αλλού;- στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μαρτορέλ.

Σε περίοπτη θέση στο περίπτερο των Ισπανών δεσπόζουν οι ανανεωμένες εκδόσεις του μικρομεσαίου Leon και του πιο «πρακτικού» Altea, που αμφότερα φέρουν αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές, κυρίως στο εμπρός μέρος, που τονίζουν το «αθλητικό» ταμπεραμέντο τους (βλ. νέα φωτιστικά σώματα και γρίλια, ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες κοκ). 

Κάτω από το καπό των δύο αυτοκινήτων συναντάμε μια ευρεία γκάμα κινητήρων, με τον γνωστό 1,8 TSI των 160 ίππων να συνδυάζεται πλέον με το 7τάχυτο κιβώτιο DSG και τον 2λιτρο TSI να αποδίδει πλέον 211 αντί 200 ίππους κάτω από το καπό των εκδόσεων FR και Freetrack, αντίστοιχα. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ