X
Επικαιρότητα

Σε κρίσιμο σημείο η Saab

Αρνητικά απαντά η κυβέρνηση της Σουηδίας στην έκκληση της Saab για παροχή κρατικής ενίσχυσης.

Το ενδεχόμενο κρατικοποίησης της Saab δε φαντάζει και τόσο ελκυστικό για τα μέλη της σουηδικής κυβέρνησης. Αυτό είναι το συμπέρασμα της επίσκεψης της υπουργού Βιομηχανίας, Μάουντ Όλοφσον, και του υπουργού Εργασίας, Σβεν Ότο Λίτοριν, στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο Τρολχάταν.
Η κ. Όλοφσον χαρακτήρισε «υπερβολικά αισιόδοξο» το σχέδιο ανάκαμψης που της παρουσίασαν τα στελέχη της Saab, προσθέτοντας ότι το κράτος δεν θα πρέπει να είναι μέτοχος αυτοκινητοβιομηχανιών. Η υπουργός Βιομηχανίας συναντήθηκε και με εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ κάλεσε τη General Motors να αναλάβει τις ευθύνες της.
Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις είχε διαφανεί και από τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Saab, Γιαν Άακε Γιόνσον, ο οποίος τόνισε ότι η σουηδική κυβέρνηση δε στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με την πρόθεσή της να βοηθήσει την εταιρεία.
Λίγες ημέρες μετά την έγκριση από δικαστήριο της αίτησης για αναδιοργάνωση της Saab, ο κ. Γιόνσον δήλωσε ότι έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την εξαγορά της, χωρίς όμως να τις κατονομάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Saab έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δάνειο 500 εκατ. ευρώ, για την έγκριση του οποίου απαιτούνται όμως κρατικές εγγυήσεις._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!