X
Επικαιρότητα

Σε αγώνες ενιαίου το νέο Mazda MX-5!

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι το νέο MX-5 αναμένεται να συμμετάσχει σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα αγώνων με παγκόσμια εμβέλεια, αρχής γενομένης από το 2016.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι το νέο MX-5 αναμένεται να συμμετάσχει σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα αγώνων με παγκόσμια εμβέλεια, αρχής γενομένης από το 2016.

Μπορεί η «πολιτική» έκδοση του νέου MX-5 να μην έχει ακόμα καλά καλά πατήσει τους τροχούς του στην άσφαλτο, αυτό όμως φαίνεται να μην εμποδίζει τους ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας να σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους. Και πιο συγκεκριμένα, εκείνα που αφορούν στην αγωνιστική εμπλοκή της εταιρείας με «όπλο» το νέο MX-5, το οποί, περνώντας στην τέταρτη και πιο ώριμη φάση της ζωής του, αναμένεται να συμμετάσχει από το 2016 σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα αγώνων με παγκόσμια εμβέλεια, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε πίστες που βρίσκονται τόσο στη Β. Αμερική και την Ασία, όσο και την Ευρώπη. Προς το παρόν, η Mazda δεν έχει δώσει επίσημα στοιχεία όσον αφορά το ακριβές πρόγραμμα του Mazda Cup παρά μόνο ότι ο τελευταίος αγώνας του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στη διάσημη πίστα της Laguna Seca των ΗΠΑ.

Στο ίδιο η μήκος κύματος κινούνται και οι ανακοινώσεις των Ιαπώνων που αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του «όπλου» που αναμένεται να επιστρατευθεί για τις ανάγκες του εν λόγω θεσμού. Η μοναδική είδηση αφορά στον κινητήρα, ο οποίος θα είναι 2λιτρος και θα ανήκει στη γνωστή πλέον γενιά μηχανικών συνόλων SkyActiv της Mazda. Από εκεί και πέρα, σε… εκκρεμότητα παραμένουν και οι υπόλοιπες επιλογές των ανθρώπων της Mazda αναφορικά με το ποιος θα είναι τελικά ο επίσημος προμηθευτής τόσο των αναρτήσεων, όσο και των ελαστικών. Προς το παρόν, επομένως, δεν μένει τίποτα παραπάνω από το να απολαύσουμε και εμείς μαζί σας μέρος από το επίσημο φωτογραφικό υλικό του αγωνιστικού MX-5 το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μόλις μέρες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!