X
Επικαιρότητα

Saab: Προσπάθεια επανεκκίνησης

Η National Electric Vehicle Sweden (NEVS), o νέος ιδιοκτήτης της Saab, θέλει να ξεκινήσει πάλι την παραγωγή αυτοκινήτων, αρχής γενομένης από το δεύτερο μισό του 2013.

Η National Electric Vehicle Sweden (NEVS), o νέος ιδιοκτήτης της Saab, θέλει να ξεκινήσει πάλι την παραγωγή αυτοκινήτων. Αρχής γενομένης από το δεύτερο μισό της τρέχουσας χρονιάς, θα αρχίσει πάλι να συναρμολογείται το «9-3» στο Τρολχάταν της Σουηδίας.
Την επόμενη χρονιά η NEVS θέλει να παρουσιάσει ένα διάδοχο για το γνωστό αυτό μοντέλο. Ήδη κυκλοφορούν φωτογραφίες ενός πρωτοτύπου από πηλό. Το ντιζάιν βασίζεται σε σχέδια του σχεδιαστή Τζέισον Καστριότα και προέρχεται, φυσικά, από την εποχή που ιδιοκτήτης της φίρμας ήταν η Spyker.
Οπτικά το σύνολο παραπέμπει στο πρώτης γενιάς «900» του 1978 και, εκτός από το σεντάν, σχεδιάζεται να υπάρξει και ένα κάμπριο. Τεχνικά όλα θα μείνουν ίδια με το παλιό μοντέλο. Η βάση θα είναι η πλατφόρμα και οι κινητήρες της GM, τμήματα στα οποία είχε στηριχτεί το «9-3» από το 2002. Νέο στοιχείο θα είναι ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης, το οποίο θα διατίθεται από τις αρχές του 2014. Αυτό μάλλον θα είναι το πρώτο «9-3» το οποίο θα κατασκευάζεται και στην Κίνα, στην πόλη Τσινγκτάο της επαρχίας Σαντόνγκ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!