top icon
Επικαιρότητα

Saab BioPower 100 Concept

Το πρωτότυπο Saab BioPower 100 Concept, που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη, περιλαμβάνει εξωτερικά και εσωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία υπό την εποπτεία του Anthony Lo, του Διευθυντή Εξελιγμένου Σχεδιασμού της GM Ευρώπης, ο οποίος σχεδίασε το πρωτότυπο Saab Aero X.
 
Στο αυτοκίνητο παρουσιάζεται, με ξεχωριστό ενδιαφέρον, ο πρώτος κινητήρας που έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να καίει καθαρή βιοαιθανόλη (Ε100). Με το συνδυασμό υπερσυμπίεσης (turbo) και τη χρήση καυσίμου υψηλής περιεκτικότητας σε οκτάνια (Ε100), ο αναβαθμισμένος δίλιτρος κινητήρας της γκάμας του 9-5 έχει μέγιστη ισχύ 300 ίππων. Αυτό έγινε εφικτό μέσω τροποποιήσεων στο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα και των εσωτερικών συστατικών του, επιτρέποντας τη χρήση μεγαλύτερης πίεσης ώθησης με μια αυξημένη αναλογία συμπίεσης. Η απόδοση των 150 ίππων ανά λίτρο αφήνει να διαφανεί το εύρος για μελλοντική προσαρμογή, χρησιμοποιώντας μικρότερους κινητήρες υψηλής απόδοσης, που επίσης εξοικονομούν ενέργεια.
 
Η μέγιστη ισχύς συνοδεύεται από 400Nm ροπής, προσδίδοντας έτσι στον αναβαθμισμένο αυτό κινητήρα χαρακτηριστικά απόδοσης παρόμοια με ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 4λίτρων. Αυτό αντανακλάται στις υψηλές τιμές απόδοσης, αφού το πρωτότυπο Saab 9-5 BioPower 100 πετυχαίνει επιτάχυνση από 0 σε 100 χλμ/ώρα σε 6.6 δευτερόλεπτα και από 80 σε 120 (με πέμπτη ταχύτητα) σε 8.2 δευτερόλεπτα.
 
 

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ