top icon
Επικαιρότητα

Saab 9-X Air Concept

Λίγες ημέρες πριν την παρουσίαση του στο Παρίσι, το 9-Χ Air Concept βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το 9-Χ Air όπως έχει ανακοινωθεί θα αποτελέσει το διάδοχο του 9-3 convertible, κάτι που αναμένεται να συμβεί το 2011. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις πρώτες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μαζί με ένα σύντομο δελτίο τύπου. Σε λίγες ημέρες θα μπορέσουμε να δούμε το 9-X Air και ζωντανά, στην επίσημη παρουσίασή του που θα γίνει στο Σαλόνι του Παρισιού.
 
Η Saab με την αποκλειστική πατέντα την οποία ονομάζει «Canopy Top», ουσιαστικά σπάει το σχεδιαστικό κατεστημένο των ανοιχτών αυτοκινήτων. Οι προτεταμένες πίσω κολώνες φτάνουν ψηλά μέχρι την επίπεδη υφασμάτινη οροφή, η οποία διπλώνει σε τρία κομμάτια και κρύβεται κάτω από το ειδικό μεταλλικό κάλυμμα. Στο πίσω μέρος υπάρχει επίσης ένα ξεχωριστό ανακλινόμενο παράθυρο, χάρη στο οποίο δημιουργείται ένα κλειστό γυάλινο περιβάλλον για τους επιβάτες όταν η οροφή είναι ανοιχτή.
 
Στην οικογένεια των πρωτότυπων 9-Χ εκτός από το Air διακρίνουμε και το BioHybrid, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.4 λίτρων, ο οποίος καίει βιοκαύσιμο Ε85. Η απόδοσή του είναι 200 ίπποι και για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 8,1 δλ. Επίσης, οι εκπομπές των ρύπων CO2 ανέρχονται σε μόλις 107 γρ./χλμ. σε μεικτό κύκλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ