X
Επικαιρότητα

Rinspeed iChange

H Rinspeed που έτσι κι αλλιώς μας έχει συνηθίσει στην παρουσίαση «περίεργων» οχημάτων, παρουσιάζει τώρα το πρωτότυπο iChange.

Να κολακεύονται άραγε οι άνθρωποι της Apple κάθε φορά που κάποια εταιρία ονομάζει κάποιο προϊόν i-κάτι ή μήπως στέλνουν μία στρατιά δικηγόρων να ασχοληθεί με τα διαδικαστικά;
Εν προκειμένω, η αναφορά έχει να κάνει με την ελβετική Rinspeed που έτσι κι αλλιώς μας έχει συνηθίσει στην παρουσίαση «περίεργων» οχημάτων. Τώρα λοιπόν παρουσιάζει το iChange που είναι ένα μονοθέσιο όχημα με μηδενικές εκπομπών ρύπων, το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού εκτείνεται για να μεταφέρει τρεις συνολικά επιβάτες. Από την ιδιαιτερότητά του αυτή προκύπτει και η ονομασία του και θα πρέπει να πούμε πως κάτι τέτοιο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτοκινήτου.
Το iChange σχεδιάστηκε με τη βοήθεια της Esoro, μιας εταιρίας μηχανολόγων η οποία κατασκευάζει για λογαριασμό της Rinspeed όλα τα παράξενα οχήματά της. Το βάρος του φτάνει τα 1.050 κιλά και χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ 150 kW (το αντίστοιχο 204 ίππων), το οποίο χαρίζει στο iChange επιδόσεις πραγματικά σπορ αυτοκινήτου. Το εκτεινόμενο πίσω μέρος του αυτοκινήτου επινοήθηκε για λόγους καλύτερης αεροδυναμικής και χαμηλότερης κατανάλωσης. Αυτό σε συνδυασμό με τα χαμηλού βάρους και υψηλής αντοχής υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί από της Esoro, δίνουν στο iChange εντυπωσιακή αυτονομία.
Οι μπαταρίες που χρησιμοποιεί είναι λιθίου-ιόντων και προσφέρονται σε δύο εκδοχές, μία για μικρότερες και μία για μεγαλύτερες αποστάσεις. Η τελική ταχύτητα του iChange φτάνει τα 220 χλμ./ώρα και για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4 δτ.
Ο ιδιοκτήτης της Rinspeed, Frank M. Rinderknecht, μιλώντας για το iChange, λέει ότι είναι σαν να θέτει το ίδιο ένα ερώτημα: «Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε στο μέλλον το δικαίωμα των ιδιωτικών μετακινήσεων, θα πρέπει να ξανασκεφτούμε από την αρχή την ιδέα του αυτοκινήτου χωρίς προκαταλήψεις. Όλοι μας θα πρέπει να απαντήσουμε σε προσωπικό επίπεδο στην ερώτηση: Είμαι έτοιμος και πρόθυμος να αλλάξω τις συνήθειές μου; Μπορώ να αλλάξω; (Can «Ι change»?)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!