X
Επικαιρότητα

Renault Megane CC

Η οικογένεια Megane διευρύνεται, με την παρουσίαση της ανοιχτής της έκδοσης, που υιοθετεί πιστά την κατασκευαστική φιλοσοφία του προκάτοχου μοντέλου.

Η οικογένεια Megane διευρύνεται, με την παρουσίαση της ανοιχτής της έκδοσης, που υιοθετεί πιστά την κατασκευαστική φιλοσοφία του προκάτοχου μοντέλου.
Χάρη στη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή του, η οποία αποτελείται από δύο ανεξάρτητα τμήματα που ελέγχονται μέσω ενός σύγχρονου ηλεκτροϋδραυλικού μηχανισμού, το νέο Megane CC μπορεί να μετατραπεί εύκολα και γρήγορα, σε χρόνο 21 δευτερολέπτων, από ένα κομψό κουπέ μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας σε ένα κομψό κάμπριο ικανό να μεταφέρει με ευκολία έως και τέσσερις ενήλικους επιβάτες. Όπως και στο παρελθόν, η μεταλλική οροφή κοσμείται από γυαλί στο επάνω τμήμα της, επιφάνειας 0,47 τ.μ., που συμβάλλει καθοριστικά στη φωτεινότητα του εσωτερικού διακόσμου, ο οποίος με τη σειρά του δεν διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με εκείνον των «κλειστών» εκδόσεων του μοντέλου. Όσον αφορά τον χώρο φόρτωσης, η Renault ανακοινώνει χωρητικότητες 211 και 417 λίτρων, με την οροφή ανοιχτή ή κλειστή, αντίστοιχα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι… πρεμιέρες στον τομέα των μηχανικών μερών, μιας και το νέο Renault Megane CC είναι το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας, το οποίο θα εφοδιάζεται με ένα νέο 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (Efficient Dual Clutch). Προς το παρόν όμως το νέο αυτό κιβώτιο θα συνδυάζεται αποκλειστικά με τον dCi πετρελαιοκινητήρα των 110 ίππων.
Από εκεί και πέρα, η γκάμα των βενζινοκινητήρων, οι οποίοι και ενδιαφέρουν περισσότερο τη δική μας αγορά, περιλαμβάνουν δύο ατμοσφαιρικά μηχανικά σύνολα, στα 1,6 και 2,0 λίτρα, με ισχύ 110 και 140 ίππων, καθώς και ένα υπερτροφοδοτούμενο, στα 1,4 λίτρα, με ισχύ 130 ίππων.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!