X
Επικαιρότητα

Ρεκόρ πωλήσεων της Mercedes AMG το 2008

Παρά την παγκόσμια κρίση στην αυτοκινητοβιομηχανία, το ειδικό τμήμα επιδόσεων της Mercedes-Benz, η AMG, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων το 2008.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως παρά το ότι η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δέχθηκε πέρσι το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία της, το ειδικό τμήμα επιδόσεων της Mercedes-Benz, η AMG, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων. Οι συνολικές πωλήσεις της AMG για το 2008 ήταν 24.200, μια αύξηση της τάξης του 19% έναντι των 20.300 πωλήσεων του προηγούμενου έτους.
Η πιο σημαντική αγορά για την AMG ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καταλαμβάνοντας το ποσοστό του 38% επί του συνόλου των πωλήσεών της. Η γερμανική, ήταν η δεύτερη καλύτερη αγορά της, με ποσοστό 13%, επίδοση που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 34% σε σύγκριση με το 2007. Από τα 24.200 αυτοκίνητα που παρέδωσε η AMG το 2008, τα 8.100 ήταν C 63 AMG και τα 3.050 SL 63 AMG.
Επιτυχής κρίθηκε επίσης η κίνηση του γερμανικού οίκου να προσφέρει σπορ «πακέτα» για συγκεκριμένες εκδόσεις της Mercedes, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεών της κατά 75%. Εντυπωσιακός είναι επίσης και ο διπλασιασμός των εγγραφών στην AMG Driving Academy, σε σύγκριση με το 2007, που ήταν και η πρώτη χρονιά της λειτουργίας της.
Και εν μέσω αυτής της επιτυχίας, η AMG δεσμεύτηκε να βελτιώσει την κατανάλωση καυσίμου στα οχήματα που βελτιώνει κατά 30% έως το 2012. Να σημειώσουμε ότι τα αυτοκίνητα που φέρουν το λογότυπό της πληρούν ήδη τα στάνταρ του EU-5, ενώ προβλέπεται να συμμορφωθούν με τις προδιαγραφές EU-6 νωρίτερα από το 2014, οπότε και θα τεθούν σε εφαρμογή. Οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιεί στην κατεύθυνση αυτή, θα έχουν να κάνουν με την εφαρμογή ελαφρών υλικών, με τη διαχείριση του κινητήρα και τη ρύθμιση των αντλιών νερού και λαδιού, καθώς και με την εφαρμογή της τεχνολογίας stop-start σε όλα τα μοντέλα της από το 2010.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του επικεφαλής της AMG, Volker Mornhinweg: «ο πόλεμος στις ιπποδυνάμεις έλαβε τέλος». Η AMG θα βελτιώνει στο εξής τις ιπποδυνάμεις των αυτοκινήτων της μέσω των νέων τεχνολογιών που θα έχουν επίδραση και στην κατανάλωσή τους.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!