top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ περιορισμού ρύπων από τη Fiat

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ περιορισμού των εκπεμπόμενων ρύπων, σημείωσε το 2007 η Fiat Automobiles, σύμφωνα σε στοιχεία που προέκυψαν από μελέτες της JATO. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα της ιταλικής μάρκας, που πωλήθηκαν την περασμένη χρονιά, είχαν μέση εκπομπή CO2, της τάξης των 137,3 γρ/χλμ. Το ποσοστό αυτό τα κατέταψε πρώτα στη λίστα, πάνω από τα οχήματα της Peugeot (141,9 γρ/χλμ), της Citroen (142,2 γρ/χλμ), της Renault (146,4 γρ/χλμ), της Toyota (141.9 γρ/χλμ), της Ford (149.1 γρ/χλμ), της Opel (152.9 γρ/χλμ), της Volkswagen (161.7 γρ/χλμ), της BMW (176.7γρ/χλμ) και της Mercedes (188.4 γρ/χλμ).
 
Η οικολογική συνείδηση της Fiat αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός ότι έχει ήδη εισάγει κινητήρες σύμφωνους με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς Euro 5, δυο χρόνια πριν από την υποχρεωτική συμμόρφωση όλων των μοτέρ με αυτούς. Ο λόγος για τους κινητήρες του 500 και του Bravo. Την ίδια στιγμή, μέχρι το τέλος του 2009, όλη η γκάμα κινητήρων της Fiat αναμένεται να είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς αυτούς.
 
Τέλος, η Fiat είναι και ο πρώτος κατασκευαστής που εισήγαγε την τεχνολογία Multijet στους κινητήρες πετρελαίου νέας γενιάς. Η τεχνολογία αυτή εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και, κατά συνέπεια, περιορισμένες εκπομπές ρύπων.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ