top icon
Επικαιρότητα

Red Bull X-Fighters: Και οι δώδεκα ήταν υπέροχοι!

Στο χώρο που «έβγαλε» τα μάρμαρα του Παρθενώνα συναντήθηκαν για μία άνευ προηγουμένου παράσταση οι δώδεκα κορυφαίοι πρωταγωνιστές του Red Bull X-Fighters, αφήνοντας όσους παρόντες αλλά και το τηλεοπτικό κοινό κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό.

Ο δεύτερος από τους πέντε γύρους του Red Bull X-Fighters, του συναρπαστικότερου κατά πολλούς αγωνίσματος με μοτοσυκλέτες και ενός από τα πιο εντυπωσιακά και ταυτόχρονα ριψοκίνδυνα αθλήματα γενικότερα, διεξήχθη την Παρασκευή 12 Ιουνίου σε έναν από τους πιο ωραίους χώρους που έχει ποτέ διοργανωθεί οποιοδήποτε σπορ. Ο λόγος για το ιστορικό λατομείο μαρμάρου Διονύσου, που βρίσκεται σε μια τοποθεσία που από μόνη της αποτελεί πρωτόγνωρο θέαμα. Πολύ περισσότερο, έπειτα από την απαραίτητη για τις ανάγκες του αγώνα επεξεργασία από τους ειδικούς διαμορφωτές, που την κατέστησαν σε έναν χώρο αν μη τι άλλο καθηλωτικό. Αναμενόμενα το γεγονός προσέλκυσε… όσο πλήθος κόσμου μπορούσε να χωρέσει εντός του λατομείου (περίπου 10.000 θεατές), το οποίο έδωσε το δικό του παλμό με τις φωνές και το χειροκρότημά του.

Η χρήση της συγκεκριμένης πίστας όμως αποτέλεσε εμπειρία και για τους δώδεκα κορυφαίους αναβάτες που έλαβαν μέρος, καθώς περιελάμβανε τρία διαφορετικά επίπεδα στα οποία μπορούσαν να κινηθούν και να επιχειρήσουν τα άλματά τους οι αθλητές, κάτι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο σχετικό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η βραδιά ξεκίνησε με την αναμέτρηση πέντε αθλητών οι οποίοι δεν κατάφεραν να περάσουν τα προκριματικά της Πέμπτης και διεκδίκησαν μια θέση στην τελική οκτάδα. Νικητής αυτής της διαδικασίας ήταν ο Γάλλος Thomas Pages, ο οποίος, εν τέλει, αποκλείοντας σε δύο διαδοχικά τετ α τετ τους αντιπάλους του, κατάφερε να φτάσει στον τελικό.

Εκεί, ωστόσο, νικητής αναδείχθηκε ο Αυστραλός αναβάτης Clinton Moore, επικρατώντας του αξιόμαχου και αγαπημένου του κοινού (όπως αποδείχθηκε από το πανδαιμόνιο που επικρατούσε μόλις εμφανιζόταν στην πίστα) Γάλλου Pages. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του Αυστραλού σε ισάριθμους αγώνες -έπειτα από το γύρο του Μεξικό λίγους μήνες νωρίτερα- και πλέον ο ίδιος αποτελεί το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Στα ημιτελικά, οι δύο φιναλίστ αναμετρήθηκαν με τους Rob Adelberg και David Rinaldo αντίστοιχα, επικρατώντας σχετικά εύκολα.

Για τους πιο ειδικούς, η διοργάνωση είχε ξεχωριστό χαρακτήρα καθώς επιχειρήθηκαν πολλά τρικ για πρώτη φορά, όπως το alley-oop flair του Pages. Σε κάθε περίπτωση, η χάραξη της πίστας κρίθηκε ιδανική για νέα και φαντασμαγορικά κόλπα.

Το πρωτάθλημα Red Bull X-Fighters κάνει στροφή προς την Ισπανία και την Plaza de Toros de las Ventas της Μαδρίτης για τον τρίτο αγώνα κατά σειρά, προτού μεταβεί στην Πρετόρια και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα._Απόστολος Δουκέρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ