top icon
Επικαιρότητα

PSA & Fiat: νέα επαγγελματικά οχήματα

Ο Jean-Martin Foltz, Γενικός Διευθυντής της PSA Peugeot-Citroen και ο Sergio Marchionne, Γενικός Διευθυντής της Fiat, αποκάλυψαν μία νέα οικογένεια μικρών επαγγελματικών οχημάτων στο εργοστάσιο της Sevel Nord στη Βόρεια Γαλλία.
 
Τα νέα αυτά οχήματα διαδέχονται τα Peugeot Expert, Citroen Dispatch και Fiat Scudo, ενώ διατηρούν αυτές τις ονομασίες και θα κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο.
 
Αυτά τα νέα μικρά επαγγελματικά αυτοκίνητα, είναι διαθέσιμα σε μία ευρεία γκάμα αμαξωμάτων με όγκους από 5 έως 7m3 και ωφέλιμα φορτία από 1.000 και 2.000kg, επιτρέποντας στους επαγγελματίες να επιλέξουν το κατάλληλο όχημα για τις επαγγελματικές τους ανάγκες.
 
Επιπλέον, οι δύο όμιλοι επεκτείνουν τη γκάμα τους με ένα νέο επιβατικό όχημα, το combi-van, ένα μεγάλο MPV βασισμένο στο σχεδιασμό του επαγγελματικού, που μπορεί να φιλοξενήσει έως εννέα επιβάτες.
 
Τα νέα οχήματα και για τους δύο ομίλους παράγονται στη Valenciennes, στη Βόρεια Γαλλία, στο εργοστάσιο Sevel Nord, με δυναμικό 4.400 υπαλλήλων και ετήσια παραγωγή έως 130.000 αυτοκίνητα.
 
Το εργοστάσιο της Sevel Nord που διοικείται από την PSA Peugeot-Citroen συναρμολογεί επίσης τα MPV των Peugeot, Citroen, Fiat και Lancia.
 
Το εργοστάσιο της Sevel Nord συναρμολογεί περισσότερα από 14 διαφορετικά είδη αμαξωμάτων σε μία μονή γραμμή παραγωγής: τα MPV, τα νέα ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα και τα combi-van. Η επένδυση για την παραγωγή αυτών των νέων επαγγελματικών οχημάτων είναι συνολικά 400 εκατομμύρια ευρώ.
 
Σχεδόν ένα εκατομμύριο από την προηγούμενη γενιά των μοντέλων Peugeot Expert, Citroen Dispatch και Fiat Scudo που παρουσιάστηκαν το 1995, έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο της Sevel Nord.
 
Ακολουθώντας την ανανέωση της γκάμας των μεγαλύτερων φορτηγών Peugeot Boxer, Citroen Relay και Fiat Ducato που έγινε το Μάιο του 2006, οι δύο όμιλοι συνεχίζουν να αναζωογονούν τη γκάμα των μικρών επαγγελματικών τους οχημάτων.
 
Το επόμενο βήμα σε αυτή την αγορά θα γίνει το 2008, με την παρουσίαση ενός νέου μικρού φορτηγού που θα κατασκευάζεται στην Τουρκία από την Tofas.
 
        
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ