X
Επικαιρότητα

Πρωτότυπο σούπερ μινι στη Γενεύη από τη Mitsubishi!

Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι στη Γενεύη θα παρουσιάσει ένα οικονομικό, πρωτότυπο προς το παρόν, σούπερ μινι μοντέλο, που θα μπει στην παραγωγή της εταιρείας τον Μάρτιο του 2012.

Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι στη Γενεύη θα παρουσιάσει ένα οικονομικό, πρωτότυπο προς το παρόν, σούπερ μινι μοντέλο, που θα μπει στην παραγωγή της εταιρείας τον Μάρτιο του 2012.
Όσο οι μέρες πλησιάζουν (βλ. 3 Μαρτίου) προκειμένου να ανοίξουν και επίσημα οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, τόσο και θα πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με τα νέα μοντέλα που θα πρωταγωνιστήσουν στα περίπτερα της.  Ανάμεσα σε αυτά, σύμφωνα με την ίδια την Mitsubishi, θα είναι και ένα πρωτότυπο «μικρό» μοντέλο, που με βάσει τα έως τώρα δεδομένα, φέρει την κωδική ονομασία CGS (Concept Global Small). Προς το παρόν, πάντως, οι Ιάπωνες είναι φειδωλοί σε σχέση με τις πληροφορίες που οι ίδιοι έχουν ήδη… διαρρεύσει. Όπως και να έχει, το νέο σούπερ μινι τους δεν θα παραμείνει ένα «στατικό» πρωτότυπο μοντέλο, καθώς, όπως οι ίδιοι υπερθεματίζουν μέσω των επίσημων ανακοινώσεων τους, το νέο του «παιδί» θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου τους που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη, τον Μάρτιο του 2012.
Σε ότι αφορά στις προδιαγραφές του CGS στον τεχνικό τομέα (σημ: σχεδιαστικά, οι μόνες… νύξεις αφορούν στις επίσημες φωτογραφίες που σας παραθέτουμε σήμερα), οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρόκειται για ένα εξαιρετικά οικονομικό σε κατανάλωση «μικρό», με εξελιγμένους βενζινοκινητήρες 1,0 και 1,2 λίτρων με χαμηλές εσωτερικές τριβές και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 90 μόλις gr για κάθε χιλιόμετρο. Συν τοις άλλοις, το αυτοκίνητο, το οποίο, παρά τις συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις θα είναι εξαιρετικά αεροδυναμικό φιλοξενώντας μάλιστα στο εσωτερικό του έως και πέντε ενήλικους, θα είναι εφοδιασμένο με τα γνωστά πλέον συστήματα Start&Stop και ανάκτησης της κινητικής ενέργειας (μέσω πέδησης), κιβώτιο τύπου CVT (διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων) και ελαστικά με οικολογικά… χαρίσματα.
Επί τους ουσίας, όπως γίνεται αντιληπτό, το νέο CGS θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το αυτοκίνητο που θα διαδεχτεί το Colt στη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της Mitsubishi. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!