X
Επικαιρότητα

Πρώτες πληροφορίες για το νέο Lexus LF-LC concept

Ύστερα από πολλές διαρροές στον Τύπο, η ιαπωνική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες που αφορούν το κουπέ LF-LC που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Ντιτρόιτ.

Ύστερα από πολλές διαρροές στον Τύπο, η ιαπωνική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες που αφορούν το κουπέ LF-LC που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Ντιτρόιτ.

Το πολυσυζητημένο πρωτότυπο μοντέλο της Lexus, επιτέλους, αποκαλύφθηκε και επίσημα, αν και οι ιθύνοντες της Lexus, για μια ακόμα φορά, απεδείχθησαν αρκετά φειδωλοί δίνοντας στη δημοσιότητα λιγοστά στοιχεία και μια μόλις… ολοκληρωμένη φωτογραφία του νέου αυτού concept car. Τι ακριβώς γνωρίζουμε μέχρι τώρα; Με δεδομένο, αρχικά, ό,τι… βλέπουμε, εύκολα αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για ένα ευμέγεθες 2+2 θέσεων κουπέ (θεωρητικά, ανήκει στην κατηγορία στην οποία συναντά κανείς την κουπέ παραλλαγή της σειράς 6 της BMW, για παράδειγμα), με εντυπωσιακή εξωτερική σιλουέτα, η οποία διαθέτει σαφείς επιρροές από το LF-A, το πρωτότυπο LF-GS, αλλά και από το τελευταίας γενιάς GS. Όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες της Lexus, σχεδιαστικά «το LF-LC πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα το σχεδιασμό των μοντέλων της» αποτελώντας, πράγματι, μια πολύ ακόμα εφαρμογή της σχεδιαστικής γλώσσας L-Finesse των Ιαπώνων. Από εκεί και πέρα, το εντυπωσιακό LF-LCconcept ξεχωρίζει για το τονισμένο εμπρός καπό, τη γυάλινη οροφή, αλλά και για το φουτουριστικής αισθητικής εσωτερικό, στο οποίο κυριαρχούν οι δερμάτινες, ξύλινες αλλά και αλουμινένιες επενδύσεις.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, οι ιθύνοντες της Lexus έχουν κρατήσει το στόμα τους ερμητικά κλειστό. Το βέβαιο, πάντως, είναι πως κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του εν λόγω πρωτοτύπου θα συναντάμε ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης. Για περισσότερες όμως πληροφορίες, υπομονή έως το πρώτο 10ήμερο του προσεχούς Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!