X
Επικαιρότητα

Πρόταση καταδίκης για την Ελλάδα

Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προτείνει την καταδίκη της Ελλάδας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ατελή προσωρινή εισαγωγή αυτοκινήτων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θεωρώντας εκ προϊμίου τις περιπτώσεις αυτές ως συμπτώματα απάτης και φοροδιαφυγής.
Για όλα ευθύνεται η αδυναμία εφαρμογής μιας επαρκούς και σαφούς νομοθεσίας ως προς τον προσωρινό εκτελωνισμό, από αλλοδαπούς ή Έλληνες του εξωτερικού. Οι κρατικές υπηρεσίες ουσιαστικά δεν επιτρέπουν την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων εκ μέρους τους, αμφισβητώντας ακόμη και τα πιστοποιητικά που οι τελευταίοι καταθέτουν για τη χώρα διαμονής τους, καθώς δύσκολα γίνονται δεκτά από αυτές.
Το αποτέλεσμα είναι να τους υποχρεώνουν να πληρώσουν εκ νέου τα τέλη ταξινόμησης του αυτοκινήτου, τα οποία έχουν ήδη εξοφλήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες των κρατών που διαμένουν. Αυτό φυσικά είναι απολύτως παράνομο κι έξω από κάθε λογική. Κι αν οι ενδιαφερόμενοι δεν «συμμορφωθούν» στις ελληνικές υποδείξεις, απειλούνται με πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ ή ακόμη και με κατάσχεση του οχήματός τους.
Αν μάλιστα ο εισαγγελέας προχωρήσει ακόμη περισσότερο και διαπιστώσει ποιοι ωφελούνται από την τακτική των ελληνικών υπηρεσιών, η καταδίκη της χώρας είναι βέβαιη…
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!