X
Επικαιρότητα

Προσομοιωτής ασφάλειας για μονοθέσια

Στην από κοινού εξέλιξη ενός λογισμικού που προσομοιώνει ατυχήματα με υψηλές ταχύτητες, προχώρησαν η Toyota Motor Corporation και το ίδρυμα FIA Institute. Στόχος είναι να βελτιωθεί η παθητική ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης των αγωνιστικών μονοθεσίων.

Χρησιμοποιώντας το νέο σύστημα με την ονομασία Total Human Model Safety (THUMS), το FIA Institute και η Toyota μελέτησαν ατυχήματα, οι επιπτώσεις των οποίων είναι δύσκολο να εκτιμηθούν με τις συμβατικές κούκλες δοκιμών πρόσκρουσης. Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης βρίσκoνται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης.

Η κοινή προσπάθεια επικεντρώθηκε στη μελέτη οπίσθιων συγκρούσεων με μεγάλες ταχύτητες στα πρωταθλήματα της F1 και του IRL. Το FIA Institute προσέφερε πληροφορίες σχετικά με τη δομή των καθισμάτων στα μονοθέσια. Από την πλευρά της, η Toyota χρησιμοποιεί τα δεδομένα προκειμένου να εκτελέσει – μέσω του THUMS – εικονικές οπίσθιες συγκρούσεις με υψηλές ταχύτητες.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν τρόποι για τη μείωση της καταπόνησης που δέχεται η σπονδυλική στήλη των πιλότων κατά τη διάρκεια των οπίσθιων συγκρούσεων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!