X
Επικαιρότητα

Πρόωρο διαζύγιο για GM – Chrysler

H General Motors ανακοίνωσε σήμερα το τέλος των συνομιλιών σχετικά με το ενδεχόμενο της πιθανής απορρόφησης του oμίλου Chrysler.

Παράλληλα με τα αποκαρδιωτικά οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2008, η General Motors ανακοίνωσε σήμερα το τέλος των συνομιλιών με την Cerberus Capital Management LP, σχετικά με το ενδεχόμενο της πιθανής απορρόφησης του ομίλου Chrysler. Αν και ο αμερικάνικος κολοσσός δεν αναφέρθηκε ξεκάθαρα στην Chrysler LLC, αποτελεί κοινό μυστικό το γεςγονός των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων. Και παρόλο που η εξέλιξη αυτή μπορεί να είναι προς όφελος της GM, καθώς θα της επιτρέψει να ασχοληθεί απερίσπαστα με τα δικά της προβλήματα, θα πρέπει ίσως να αναρωτηθούμε ποιά θα είναι η τύχη της Chrysler.
Η επίσημη ανακοίνωση της GM ανέφερε τα εξής: «Η GM βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε διερεύνηση για τη δυνατότητα επίτευξης στρατηγικής συμφωνίας η οποία θα οδηγούσε σε μείωση του κόστους και παράλληλα στην ενίσχυση της οικονομικής της θέσης στην αγορά, σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, χωρίς ταυτόχρονα να επηρεάζεται καθόλου βραχυπρόθεσμα ή να επηρεάζεται ελάχιστα προς το θετικό, η οικονομική ρευστότητα της εταιρίας.
Παρόλο που μια τέτοια συγχώνευση θεωρητικά θα απέφερε σημαντικά πλεονεκτήματα, υπό τις παρούσες συνθήκες η εταιρία μας αποφάσισε να εστιάσει την προσοχή της στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ρευστότητας και ως εκ τούτου, οι σκέψεις γύρω από τη συγχώνευση δεν αποτελούν προτεραιότητά μας για το άμεσο μέλλον».
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!