top icon
Επικαιρότητα

«Προκαλεί» το Chevrolet Volt

Η διοίκηση της General Motors υπεραμύνεται της εμφάνισης του νέου Chevrolet Volt.

Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκαν στο διαδίκτυο οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Volt της Chevrolet, που θα βγει στην παραγωγή το 2011. Όπως φαίνεται η αποκάλυψη αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σχετικά με το γεγονός ότι η εμφάνισή του απέχει πολύ από το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στο Ντιτρόιτ το 2007. Για το λόγο αυτό, ο Μπομπ Λουτζ, Αντιπρόεδρος της General Motors, έσπευσε να αντικρούσει επίσης μέσω διαδικτύου την κριτική που ασκήθηκε ενάντια στο Volt.
 
Στην ιστοσελίδα της GM, Fastlane Blog, ο Λουτζ παραδέχεται το γεγονός της μικρής συνάφειας όσον αφορά την εμφάνιση, απαντάει όμως ότι ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν την εμφάνιση για να κερδίσουν τους υποψήφιους πελάτες τους, το Volt χρησιμοποιεί για τον ίδιο λόγο την τεχνολογία που κρύβεται κάτω από την εμφάνισή του. Οι σχεδιαστές αφέθηκαν ελεύθεροι όπως υποστηρίζει να δημιουργήσουν, σεβόμενοι όμως το δόγμα «Form follows Function» και τις βασικές αρχές του Volt σχετικά με την οικονομία του καυσίμου.
 
Ο Μπομπ Λουτζ ολοκληρώνει τον αντίλογό του εκφράζοντας την απορία του για την ξαφνική εμφάνιση τόσων φανατικών υπέρ της εμφάνισης του Volt. Όπως παρατηρεί, στα σχόλια που είχε εισπράξει η εταιρία μετά την παρουσίαση στο Ντιτρόιτ, δεν γινόταν ιδιαίτερος λόγος γύρω από αυτή. «Το πιθανότερο είναι, ακόμα και αν υπήρχαν ορισμένα θετικά σχόλια, να μην μπορέσαμε να τα αξιολογήσουμε μεταξύ όλων εκείνων που αναφέρονταν στην τεχνολογία του αυτοκινήτου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ