X
Επικαιρότητα

Προ των πυλών το νέο Skoda Superb

Λίγους μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση της Γενεύης, η Skoda μας προϊδεάζει τόσο για τη μορφή, όσο και για το περιεχόμενο της νέας της ναυαρχίδας.

Λίγους μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση της Γενεύης, η Skoda μας προϊδεάζει τόσο για τη μορφή, όσο και για το περιεχόμενο της νέας της ναυαρχίδας.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το νέο Skoda Superb θα «ανέβει» κατηγορία ακολουθώντας τη σχεδιαστική αλλά και κατασκευαστική φιλοσοφία του ομόσταυλου VW Passat, στο οποίο και βασίζεται. Θα χρησιμοποιεί, ως εκ τούτου, τη νέα, ευέλικτη πλατφόρμα MQB διαθέτοντας πιο premium σχεδιασμό, περισσότερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους αλλά και πληθώρα τεχνολογικών gadgets, σε ένα «πακέτο» που θα χαρακτηρίζεται τόσο από την ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων, όσο ασφαλώς και από την ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή αγοράς του.

Στόχος των ιθυνόντων της Skoda δεν είναι να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που θα σπάσει τα ταμεία σε επίπεδο πωλήσεων (σ.σ. έως και πέρσι, το Superb εκπροσωπούσε μόλις το 10% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, ενώ το αμέσως μικρότερο Octavia το 40%!), αλλά ένα εφʼ όλης της ύλης βελτιωμένο μοντέλο που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ήδη υψηλό  ίματζ της μάρκας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιζεία, το νέο Superb μετρά ήδη πάνω από 700.000 πωλήσεις από το 2001, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, μέχρι και σήμερα.

Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Πράγα στα μέσα του προσεχούς Φεβρουαρίου, ενώ η επίσημη πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!