X
Επικαιρότητα

Προ των πυλών το νέο Saab 9-5

Στο στάδιο της τελικής εξέλιξής του βρίσκεται το νέο Saab 9-5, με τις επίσημες πωλήσεις στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου να έχουν ήδη προγραμματιστεί για τη χρονιά που διανύουμε.

Το νέο πολυτελές σεντάν της Σουηδικής εταιρείας, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε την επιβίωσή της μέσω της εξαγοράς της από την Spyker, έχει διανύσει κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του πάνω από 500.000 χλμ. (απόσταση που ισοδυναμεί με το 12πλάσιο του γύρου της γης) σε μια ποικιλία εδαφών, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, ούτως ώστε οι μηχανικοί της εταιρείας να καταλήξουν στις βέλτιστες ρυθμίσεις όσον αφορά τη ρύθμιση της ανάρτησης, του τιμονιού, των φρένων, αλλά και του συστήματος τετρακίνησης. Εκτός όμως από δοκιμές κάτω από… αντίξοες κλιματολογικές/εδαφικές συνθήκες, το νέο Saab 9-5 δοκιμάστηκε στις γνωστές πίστες του «μεγάλου» Ρίγκ και του Ναρντό στη Γαλλία, προκειμένου να διασφαλιστεί παράλληλα και η καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και την σπορτίφ οδική συμπεριφορά. Δεν μένει παρά να διαπιστώσουμε όλα τα παραπάνω αμέσως μετά την άφιξη και δοκιμή του νέου και στη χώρα μας.
Έως τότε όμως, υπενθυμίζουμε ότι οι διαθέσιμοι κινητήρες βενζίνης του νέου Saab 9-5 θα είναι οι εξής: για την έκδοση Vector SE, ένας 1.600άρης με τούρμπο και απόδοση 180 ίππων και ένας 2λιτρος, επίσης υπερτροφοδοτούμενος, με ισχύ 220 ίππων, ενώ για την κορυφαία Aero, ο τελευταίας, αλλά και ένας νέος, με χωρητικότητα 2,8 λίτρων και μέγιστη ισχύ 300 ίππων. Σημειώνουμε πως η κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα υιοθετεί το γνωστό σύστημα τετρακίνησης XWD της Saab που υιοθετεί τη γνωστή τεχνολογία Haldex IV. _X.A.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!