top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών το νέο Opel Zafira

Σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα, το νέο MPV της Opel θα είναι εδώ φέροντας μια πλειάδα πλεονεκτημάτων αλλά και νεοτερισμών, που θα συμβάλλουν στο να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στην κλάση των μικρομεσαίων πολυμορφικών μοντέλων.

Σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα, το νέο MPV της Opel θα είναι εδώ φέροντας μια πλειάδα πλεονεκτημάτων αλλά και νεοτερισμών, που θα συμβάλλουν στο να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στην κλάση των μικρομεσαίων πολυμορφικών μοντέλων.
 
Η γερμανική εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς εδώ και αρκετό καιρό, ώστε το ολοκαίνουργιο Opel Zafira να κοσμεί το περίπτερο της, σε 12 μήνες από σήμερα στην Έκθεση της Φρανκφούρτης και λίγους μήνες αργότερα τις εκθέσεις των επίσημων διανομέων της ανά την Ευρώπη. Ήδη όμως οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα επιμέρους χαρακτηριστικά του έχουν αρχίσει να… διαρρέουν δίνοντας το πρώτο σαφές στίγμα των δυνατοτήτων του. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, το νέο Zafira θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο (σ.σ.: το μήκος του αμαξώματος μάλιστα αναμένεται ιδιαίτερα… διευρυμένο, κατά 200 και πλέον χλστ, αγγίζοντας τα 4,7 μ), στοιχείο που αναμένεται να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις του στο εσωτερικό στον τομέα των χώρων. Εδώ, κυρίαρχο στοιχείο εξακολουθεί να αποτελεί στο γνωστό σύστημα Flex-7 που αφορά στο μηχανισμό αναδίπλωσης της δεύτερης και τρίτης σειράς των καθισμάτων της καμπίνας.
 

Όσον αφορά στη σχεδίαση των εξωτερικών επιφανειών του νέου Zafira, οι επιρροές από το Ampera θα είναι κάτι παραπάνω από διακριτές (όπως φαίνεται άλλωστε και στο σχετικό σκίτσο-φωτογραφία που δημοσιεύουμε), τη στιγμή που το εσωτερικό θα παραπέμπει το ίδιο άμεσα στους τομείς της αισθητικής και της εργονομίας σε εκείνο των Insignia και Astra. Σε σχέση με τα μηχανικά μέρη και συγκεκριμένα τους κινητήρες, η γκάμα αναμένεται να περιλαμβάνει μια πλειάδα κινητήριων συνόλων, με τους βενζινοκινητήρες να αποδίδουν από 122 έως 180 ίππους και τους αντίστοιχους ντίζελ από 110 έως 160 ίππους. Μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως λίγο καιρό μετά το επίσημο ντεμπούτο πολλά από τα μηχανικά αυτά σύνολα θα συνδυάζονται και με ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που η γερμανική εταιρεία ήδη εξελίσσει. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ