top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών το Abarth 500 Speedster

Την κουπέ έκδοση του γνωστού μας 500 ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Abarth δημιουργώντας έτσι την πιο ενδιαφέρουσα ίσως έκδοση του μοντέλου, αλλά και την πλέον ανταγωνιστική της αντίστοιχης παραλλαγής του Mini.

Την κουπέ έκδοση του γνωστού μας 500 ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Abarth δημιουργώντας έτσι την πιο ενδιαφέρουσα ίσως έκδοση του μοντέλου, αλλά και την πλέον ανταγωνιστική της αντίστοιχης παραλλαγής του Mini. 
 
Σχεδιαστικά, οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι προς το παρόν περιορισμένες. Ωστόσο, σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι το νέο Abarth 500 Speedster θα προσφέρεται –όπως και το Mini- σε ανοιχτή και κλειστή έκδοση, με την τελευταία να διακρίνεται για τα χαρακτηριστικά «φουσκώματα» της οροφής, κατά τα πρότυπα του Zagato Abarth 750Τ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μακρινό για τους νεότερους 1959. Ωστόσο, οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί του τελευταίου στο πλάι –το μοντέλο της δεκαετίας του ’50 έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος- δεν θα συναντώνται στο σύγχρονο κουπέ της ιταλικής εταιρείας, το οποίο φυσικά θα διατηρεί τη γνώριμη στον τομέα αυτό διάταξη (κινητήρας και κίνηση εμπρός). Στο εσωτερικό του νέου 500 Speedster φημολογούνται ότι θα απαντώνται σημαντικές διαφοροποιήσεις, που αναμένεται να δημιουργούν την αίσθηση ενός μοναδικού αυτοκινήτου και όχι εκείνη μιας εύκολης… προσαρμογής σ’ ένα νέο απλώς εξωτερικό μεταλλικό «κέλυφος».
 
Στα μηχανικά ωστόσο μέρη δεν αναμένονται εκπλήξεις, μιας και οι Ιταλοί πρόκειται να επιστρατεύσουν τις υπηρεσίες των γνώριμων πλέον συνόλων του γκρούπο. Σημείο αναφοράς εδώ θα αποτελέσει ο νέος Multiair κινητήρας που γνωρίσαμε στο νέο Punto Evo, που θα αποδίδει για την περίσταση περί τους 160 ίππους. Η κορυφαία έκδοση είναι πολύ πιθανό να φιλοξενεί κάτω από το καπό της των αντίστοιχο σε κυλινδρισμό T-jet κινητήρα των Ιταλών, απόδοσης 180 ίππων. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο «πόλεμος» στην κατηγορία των μικρών κουπέ μόλις ξεκινά. Κι αυτό, γιατί απέναντι στον ερχομό του το νέο 500 Speedster της Abarth (σ.σ.: ο ακριβής χρόνος παρουσίασης του οποίου παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή άγνωστος) αναμένεται να συναντήσει τις αντίστοιχες παραλλαγές του Mini, οι οποίες με τη σειρά τους αναμένονται να παρουσιαστούν μέσα στην επόμενη κιόλας χρονιά. _Χ.Α.  
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ