top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών η νέα Porsche 911 GT3 Cup

Πρόκειται για το πρώτο αγωνιστικό μοντέλο που βασίζεται στη νεότερη γενιά της Porsche 911.

Η έβδομη γενιά του αγωνιστικού «όπλου» της Porsche με τη διακριτική ονομασία 911 GT3 Cup κουβαλά πάνω του μία μεγάλη κληρονομιά. Από τον πρόδρομό του το 1990, η γερμανική εταιρεία έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα 4.251 μονάδες του επιτυχημένου αγωνιστικού μοντέλου της, εκ των οποίων οι 1.410 ανήκουν στην περασμένη γενιά της 911, οι 673 στην οικογένεια 991.1 και οι 737 στη γενιά 991.2 που είδε το φως της δημοσιότητας το 2017.

Porsche 911 GT3 Cup

Η εξέλιξη της νέας 911 GT3 Cup, η οποία θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 12 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε στα μέσα του 2018. Ωστόσο, το πρώτο «πραγματικό» αντίτυπο που πάτησε τους τροχούς του στην άσφαλτο είδε το φως της δημοσιότητας ένα χρόνο αργότερα. Την ώρα που η πρώτη 911 (992) GT3 Cup έπαιρνε το δρόμο για την αεροδυναμική σήραγγα της Porsche, ένα δεύτερο αντίτυπό της «ταξίδεψε» στη γνώριμη πίστα δοκιμών του Γερμανού κατασκευαστή  στο Weissach.

«Στη φάση αυτή, το αυτοκίνητο έπρεπε να καλύψει μόνο μερικά δοκιμαστικά χιλιόμετρα. Όμως, καταλήξαμε να κάνουμε 30 flat-out γύρους με τον οδηγό αγώνων Klaus Bachler στο τιμόνι», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της Porsche.

Porsche 911 GT3 Cup

Ύστερα από τέσσερις ακόμη μέρες δοκιμών στο Weissach, η TC01 (Test Car 01) ξεκίνησε μια ευρωπαϊκή… περιοδεία επισκεπτόμενη μεταξύ άλλων την πίστα του Lausitzring στη Γερμανία, αλλά και τη θρυλική Monza στην Ιταλία. Στα μέσα του 2020 όμως, μετά από αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών στις πίστες, τη θέση της TC01 πήρε η πρώτη 911 GT3 Cup προπαραγωγής.

«Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις υπόλοιπες 911 στην κύρια μονάδα της Porsche και ήταν πολύ κοντά με την τελική αγωνιστική έκδοση», δηλώνει σήμερα η Porsche.

Porsche 911 GT3 Cup

Το εν λόγω όχημα ολοκλήρωσε εν συνεχεία τα απαραίτητα long-runs στο Nürburgring, στην πίστα στην οποία πραγματοποιείται το Γερμανικό GP της F1, με οδηγούς τον Αυστριακό Klaus Bachler και τους Γερμανούς Marco Holzer, Lars Kern, Michael Ammermüller και Brand Jörg Bergmeister.

Αφού ολοκλήρωσε όλες τις δοκιμές εξέλιξης, η ομάδα κατευθύνθηκε στο Motorsport Arena Oschersleben για το τελικό shakedown της 911 GT3 Cup. Σε αυτό το στάδιο, το όχημα ήταν πανομοιότυπο με την έκδοση παραγωγής, η οποία θα δει επίσημα το φως της δημοσιότητας σε πέντε 24ωρα από σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ