X
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στις 3 Φεβρουαρίου για το νέο Focus RS (video)!

Με ένα σύντομο αλλά απολαυστικό teaser βίντεο, η Ford αποκαλύπτει την ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης του πολυαναμενόμενου νέου Focus RS.

Με ένα σύντομο αλλά απολαυστικό teaser βίντεο, η Ford αποκαλύπτει την ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης του πολυαναμενόμενου νέου Focus RS.

Η ώρα για τα επίσημα… αποκαλυπτήρια της τρίτης γενιάς του θρυλικού, πλέον, σπορ μοντέλου της Ford, ήρθε! Όπως επίσημα μας πληροφορούν οι ιθύνοντες της εταιρείες μέσω ενός promo βίντεο που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο απεικονίζεται, αν και καμουφλαρισμένο, το νέο RS να κινείται με το… πλάι στις ιδιωτικές πίστες δοκιμών της Ford σε ΗΠΑ και Βέλγιο, η πρεμιέρα του θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου.  Προς το παρόν, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Ford κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τις… καθοριστικές λεπτομέρειες που αφορούν στο τεχνολογικό «ποιόν» του νέου Focus RS, σχεδόν βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως κάτω από το καπό του θα «ζει» ένας 4κύλινδρος 2,3 υπερτροφοδοτούμενος EcoBoost κινητήρας της, παρόμοιος με εκείνον που γνωρίσαμε στη νέα Mustang, με απόδοση που θα κυμαίνεται πολύ κοντά στους 330 ίππους. Σε ότι αφορά στο γνωστό πλέον… σίριαλ εικασιών αναφορικά με τη φιλοσοφία του συστήματος μετάδοσης, το πιο πιθανό ενδεχόμενο, χωρίς βέβαια και να αποκλείονται… εκπλήξεις, είναι να διατηρηθούν οι υπάρχουσες επιλογές, με σημαντικές ασφαλώς επιμέρους βελτιώσεις, άμεσα συνδεδεμένες με τους εμπρός τροχούς, το μπλοκέ διαφορικό και το εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα RevoKnuckle στην ανάρτηση. Για μια ακόμα φορά, τον νέο 2.3 EcoBoost κινητήρα θα πλαισιώνει ένα «παραδοσιακό» κιβώτιο ταχυτήτων, με τον επιλογέα των 6 σχέσεων να βρίσκεται στη γνώριμη θέση-προέκταση του δεξιού χεριού του οδηγού.

Να θυμίσουμε πως το νέο Focus RS θα αποτελέσει το πρώτο τέκνο της νεοσύστατης Ford Performance, επιλογή που εντάσσεται στην παγκόσμια πολιτική «One Ford» της εταιρείας. Κάτω από την ομπρέλα της αναμένεται να μπουν τα τμήματα Team RS, SVT (Special Vehicle Team) και Ford Racing, που πλέον απορροφώνται πλήρως. Στόχος της νέας ομάδας σχεδιαστών και μηχανικών είναι η εξέλιξη εφαρμογών που σχετίζονται με τους κινητήρες, την αεροδυναμική, την εξοικονόμηση βάρους και τα πάσης φύσεως ηλεκτρονικά συστήματα. Η έδρα της Ford Performance, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει πάνω από 12 σπορ μοντέλα έως το 2020, θα βρίσκεται στις Η.Π.Α., στην Charlotte της Β. Καρολίνας έχοντας στο τιμόνι της τον Dave Pericak, ο οποίος και διετέλεσε χρέη Υπεύθυνου Εξέλιξης, όσον αφορά στον τεχνικό τομέα, στη νέα Mustang._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!