X
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στις 10 Μαΐου για το νέο VW Golf GTI TCR

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο αγωνιστικό, αλλά για την πολιτική έκδοση δρόμου του καθαρόαιμου Golf TCR, που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της VW ένα κλικ πιο ψηλά από το GTI Performance και κάτω από το R.

Με μια teaser φωτογραφία και μερικές «πιπεράτες» τεχνικές λεπτομέρειες, η VW αποκάλυψε σήμερα ότι η γκάμα των σπορ εκδοχών του νέου Golf θα συμπληρωθεί με την έκδοση TCR, η οποία παραπέμπει στην αντίστοιχη αγωνιστική. Όντας ένα κλικ πιο πάνω από την GTΙ, το νέο VW Golf GTI TCR θα κινείται από τον 2λιτρο TSI κινητήρα του γερμανικού ομίλου, ο οποίος θα αποδίδει για την περίσταση 290 ίππους σταθερά από τις 5.000 έως και τις 6.800 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή 370 Νm από τις μόλις 1.600 σ.α.λ. έως και τις 4.300. Θα συνδυάζεται δε με το γνωστό κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων της εταιρείας μεταφέροντας την ισχύ του μέσω μπλοκέ διαφορικού στου εμπρός τροχούς.

Η γερμανική εταιρεία θα προσφέρει στους αγοραστές του μοντέλου να απενεργοποιήσουν τον περιοριστή ανώτατης ταχύτητας, κάτι που θα αυξάνει τις δυνατότητες της κατασκευής στο συγκεκριμένο τομέα από τα 250 χλμ./ώρα στα 264 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της γερμανικής φίρμας, το νέο Golf GTI TCR θα πραγματοποιήσει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στις 10 Μαιου στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης Wörthersee που λαμβάνει χώρα στην Αυστρία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!