top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο VW Golf R Touch Concept

Με συγκεκριμένο πρωτότυπο, η γερμανική εταιρεία μας προϊδεάζει αναφορικά με τη μορφή αλλά και τις δυνατότητες του εσωτερικού των μελλοντικών της μοντέλων.

Με συγκεκριμένο πρωτότυπο, η γερμανική εταιρεία μας προϊδεάζει αναφορικά με τη μορφή αλλά και τις δυνατότητες του εσωτερικού των μελλοντικών της μοντέλων.

«Το μέλλον ανήκει στα δικτυωμένα οχήματα που λειτουργούν με την βοήθεια διαισθητικών συστημάτων». Με την φράση αυτή, η VW μας περιγράφει με τον πλέον… λακωνικό τρόπο τι ακριβώς πρεσβεύει το νέο Golf R Touch Concept, το οποίο και παρουσιάστηκε στα πλαίσια της «Consumer Electronics Show 2015» που άνοιξε και επίσημα σήμερα τις πύλες της στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ. Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα μοντέλο-προπομπό των επερχόμενων εξελίξεων, που έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στις δυνατότητες διασύνδεσης και διασκέδασης των επιβατών, σε συνδυασμό με μια νέα δυναμική άμεσα συνδεδεμένη με τoν έλεγχο μιας πλειάδας λειτουργιών μέσω της κίνησης των χεριών των επιβατών (gesture controls). Για παράδειγμα, χάρη στην ύπαρξη μιας 3D κάμερας, ένα απλό άγγιγμα του χεριού στο χώρο πάνω ακριβώς από το κεφάλι του οδηγού είναι  αρκετό ώστε να εμφανιστούν σε μία από τις οθόνες ελέγχου του οχήματος οι λειτουργίες για το άνοιγμα/κλείσιμο της οροφής! Με αντίστοιχο τρόπο είναι δυνατή και η ρύθμιση της θέσης των εμπρός καθισμάτων καθώς και η κλίση της πλάτης τους.


Από εκεί και πέρα, το εσωτερικό του νέου Golf R Touch Concept είναι εφοδιασμένο με τρεις διαφορετικές οθόνες αφής. Η πρώτη  με διάμετρο 12,8 ιντσών είναι υψηλής ανάλυσης και βρίσκεται εγκατεστημένη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας ελέγχοντας πλήρως όλες τις λειτουργίες του συστήματος multimedia. Χαμηλότερα συναντάμε μία ακόμα με διάμετρο 8 ίντσες ελέγχοντας λειτουργίες, όπως εκείνες του κλιματισμού και των ρυθμίσεων του οχήματος σε ανάρτηση, κινητήρα και κιβώτιο. Η τρίτη, η οποία φέρει την ονομασία Active Information Display, βρίσκεται ενσωματωμένη στον πίνακα οργάνων και έχει διάμετρο 12,3 ιντσών. Αξίζει να προσθέσουμε πως οι συγκεκριμένες οθόνες προσφέρουν απεικονίσεις με 16,7 εκ. διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ