X
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο VW Golf R Estate

Στην Έκθεση του Λ. Άντζελες η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει την στέισον βάγκον εκδοχή του Golf R συνδυάζοντας με τον δικό της τρόπο τον εκρηκτικό χαρακτήρα με την πρακτικότητα.

Στην Έκθεση του Λ. Άντζελες η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει την στέισον βάγκον εκδοχή του Golf R συνδυάζοντας με τον δικό της τρόπο τον εκρηκτικό χαρακτήρα με την πρακτικότητα.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου «ζει» ο γνωστό 2λιτρος TSI κινητήρας της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους σταθερά από τις 5.500 έως και τις 6.200 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή 380 Nm που με τη σειρά της κάνει την εμφάνισή της μόλις από τις 1.800 σ.α.λ. έως και τις 5.500 σ.α.λ. Υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς (4Motion) μέσω του γνωστού πολύδισκου συμπλέκτη της Haldex είναι το καταξιωμένο πλέον 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη του Ομίλου. Στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη της εν λόγω έκδοσης ξεχωρίζουν το χαμηλότερο κατά 20 χλστ. ύψος του αμαξώματος από το έδαφος, το πλήρως απενεργοποιούμενο σύστημα ESP, καθώς και η προαιρετική ρυθμιζόμενη ανάρτηση (DCC), η οποία διαθέτει και προεπιλεγμένο πρόγραμμα Race για χρήση εντός της πίστας. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η επιτάχυνση από στάση ολοκληρώνεται σε χρόνο που κυμαίνεται πολύ κοντά στα 5,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά την κατανάλωση και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι επίσημες εργοστασιακές τιμές είναι αντίστοιχα 7,0 λιτ./100 χλμ. και 163 gr.

Όπως είναι αναμενόμενο, η συγκεκριμένη έκδοση εξασφαλίζει και κορυφαία πρακτικότητα, με τον χώρο φόρτωσης να ανέρχεται στα 605 λίτρα, τιμή που φτάνει τα 1.620 με την ολική αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι ανάλογη με εκείνη του Golf R Hatchback, με τον εξοπλισμό να είναι κάτι παραπάνω από πλήρης και τους διαθέσιμους χώρους για πέντε ενήλικες απόλυτα επαρκής για τα δεδομένα της κατηγορίας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!