top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Renault Kadjar

Ή αλλιώς, το alter ego του Nissan Qashqai και συνάμα ένας ακόμα υπολογίσιμος αντίπαλος των Ford Kuga, Mazda CX-5 και Hyundai ix35, με την υπογραφή της Renault.

Ή αλλιώς, το alter ego του NissanQashqai και συνάμα ένας ακόμα υπολογίσιμος αντίπαλος των Ford Kuga, Mazda CX-5 και Hyundai ix35, με την υπογραφή της Renault.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο crossover της μικρομεσαίας κατηγορίας και «μια μεγάλη ευκαιρία για τη Renault», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το μεγάλο… αφεντικό της εταιρείας, Carlos Ghosn. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν πριν λίγες μόλις στιγμές στη δημοσιότητα, το νέο Kadjar είναι ένα κόμπακτ crossover, με μήκος και  πλάτος που αγγίζουν τα 4,45 και 1,84 μ. αντίστοιχα, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το όχι και τόσο επιτυχημένο Koleos πλαισιώνοντας το Captur στη γκάμα της εταιρείας. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, το νέο Renault Kadjar θα διατίθεται τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, όλες «δομημένες» πάνω στην ευέλικτη και κοινή με την Renault πλατφόρμα της γαλλο-ιταλικής συμμαχίας, η οποία, ειδικά για την περίσταση, εξασφαλίζει μία απόλυτα ικανοποιητική για την κατηγορία απόσταση από το έδαφος της τάξης των 190 χλστ.

Ειδικά για τις εκδόσεις με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, το αμάξωμα του νέου Kadjar εξασφαλίζει γωνίες προσέγγισης και διαφυγής της τάξης των 18 και 25 μοιρών, ενώ, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το νέο crossover των Γάλλων μπορεί να… πατήσει σε τροχούς έως και 19 ίντσες. Σε ότι αφορά στο κομψό σε σχεδίαση εσωτερικό του, οι ιθύνοντες της εταιρείας εγγυώνται επαρκείς χώρους για πέντε επιβάτες, πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το γνωστό σύστημα πολυμέσων R-Link δεύτερης γενιάς, καθώς και έναν μεγάλο χώρο φόρτωσης που φτάνει τα 472 λίτρα.

Προς το παρόν, οι Γάλλοι δεν αποκαλύπτουν τις επιλογές τους όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα που θα φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό του νέου τους crossover. Ωστόσο, βέβαιο πρέπει να θεωρείται η… μεταμόσχευση των γνωστών, από το Nissan Qashqai, κινητήρων ντίζελ των 1,5 και 1,6 λίτρων, ενώ εξίσου πιθανό είναι και το σενάριο να δούμε και το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο βενζίνης των 1,2 λίτρων των Ιαπώνων. Για περισσότερες πληροφορίες, υπομονή μέχρι τις αρχές Μαρτίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη, δημόσια πρεμιέρα του νέου Renault Kadjar στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινητού της Γενεύης. Κλείνοντας αξίζει να προσθέσουμε πως το νέο Kadjar θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στην Pelencia της Ισπανίας, μαζί με το μικρομεσαίο Megane._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ