top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Ford Ranger

Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Mπανγκόκ στην Ταϊλάνδη η Ford Motor Company παρουσιάζει το νέο Ford Ranger.

Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Mπανγκόκ στην Ταϊλάνδη η Ford Motor Company παρουσιάζει το νέο Ford Ranger. Το νέο μοντέλο θα ενισχύσει τις πωλήσεις του Ranger στην Ευρώπη, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 40% το 2014 σε σχέση με το 2013, με άνοδο μεριδίου αγοράς 4,5 ποσοστιαίες μονάδες, στο 21%. Οι αλλαγές ξεκινούν με την αισθητική αναβάθμιση του εξωτερικού. Το ανανεωμένο εξωτερικό έχει συνδυαστεί με τη νέα καμπίνα που προσφέρει ένα πιο άνετο, σύγχρονο περιβάλλον τύπου επιβατικού αυτοκινήτου για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Με απόσταση από το έδαφος 230 χλστ., είναι σχεδιασμένο να ανταπεξέρχεται με ευκολία στις ακραίες εδαφικές συνθήκες. Χάρη στις γωνίες προσέγγισης 28 μοιρών και αναχώρησης 25 μοιρών, οι οδηγοί του νέου Ranger μπορούν να νιώθουν ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά, όταν περνούν από απότομα εμπόδια. Ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο τετρακίνησης επιτρέπει την εν κινήσει αλλαγή από 4x2 σε 4x4, από ένα διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Για ροπή στις χαμηλές στροφές ή πρόσθετο φρένο στην κατηφόρα, οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιήσουν το κοντό διαφορικό, ενώ ένα ηλεκτρονικό, μπλοκέ πίσω διαφορικό αναβαθμίζει τη πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες. Τα εκτός δρόμου πλεονεκτήματα συνδυάζονται με ικανότητα ρυμούλκησης μέχρι 3.500 κιλών και εξαιρετική ικανότητα ωφέλιμου φορτίου.

Για μέγιστη ισχύ και ροπή σε ρυμούλκηση βαρέως τύπου, η Ford προσφέρει την τελευταία γενιά του πεντακύλινδρου 3.2 TDCi diesel της. Ο κινητήρας διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων που συμβάλλει στην αύξηση της απόδοσης, ενώ εξακολουθεί να αποδίδει 200 ίππους και ροπή 470 Nm. Το νέο Ranger προσφέρεται επίσης σε εκδόσεις 130 και 160 ίππων του 4κύλινδρου 2.2 TDCi diesel της Ford, πετυχαίνοντας αισθητά βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και πολιτισμένη λειτουργία, αλλά και αυξημένη ισχύ συγκριτικά με τους κινητήρες 125 και 150 ίππων του απερχόμενου μοντέλου. Διατίθεται με τεχνολογία AutoStartStop, που εξοικονομεί καύσιμο όταν το όχημα λειτουργεί στο ρελαντί όπως όταν σταματά σε φανάρι κυκλοφορίας. Σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα μακρύτερων σχέσεων μετάδοσης, αυτές οι βελτιώσεις της απόδοσης συμβάλλουν στην επίτευξη στοχευμένων μειώσεων της κατανάλωσης που υπερβαίνουν το 15% σε ορισμένα μοντέλα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ