X
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Ford Edge

Η Ford Motor Company παρουσίασε το νέο Edge, ένα υψηλών προδιαγραφών SUV που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2015.

Η Ford Motor Company παρουσίασε το νέο Edge, ένα υψηλών προδιαγραφών SUV που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2015.

Το νέο Edge σχεδιάστηκε εξ αρχής με γνώμονα το στυλ και τα πρότυπα ποιότητας που επικρατούν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Θα πλαισιώσει στη γκάμα της Ford το νέο μεσαίο Kuga SUV και το νέο μικρό EcoSport SUV. Υιοθετώντας τετράθυρη, πενταθέσια διάτξη θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική στις αρχές της επόμενης χρονιάς και θα ακολουθήσουν η Ευρώπη, η Νότια Αμερική και η Ασία. Το νέο Edge θα περιλαμβάνει το σύστημα Adaptive Steering και θα λανσάρει στην Ευρώπη τις τεχνολογίες Active Noise Cancellation και Front Split View Camera. Το Adaptive Steering μεταβάλλει συνεχώς το λόγο υποπολλαπλασιασμού σύμφωνα με την ταχύτητα του οχήματος, βελτιστοποιώντας την απόκριση διεύθυνσης σε όλες τις συνθήκες. Στις χαμηλότερες ταχύτητες, όπως στο παρκάρισμα ή σε ελιγμούς σε στενούς χώρους, το νέο σύστημα κάνει το όχημα πιο ευέλικτο και διευκολύνει το στρίψιμο. Στον αυτοκινητόδρομο, επιτρέπει στο Edge να αντιδρά πιο ομαλά και με ακρίβεια στις εντολές του οδηγού. Το σύστημα Active Noise Cancellation της Ford χρησιμοποιεί τρία μικρόφωνα στην καμπίνα και παράγει ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης μέσω του ηχοσυστήματος που αναβαθμίζουν τόσο τον ήχο του κινητήρα όσο και το περιβάλλον της καμπίνας. Η τεχνολογία Front Split View Camera διευκολύνει το όχημα να διασχίσει μία διασταύρωση ή να παρκάρει σε χώρους με περιορισμένη ορατότητα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί ένα σύστημα κάμερας 180 μοιρών εγκατεστημένο στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου. Το Edge διαθέτει επίσης ειδικά σχεδιασμένους αεραγωγούς στο πλάι του αυτοκινήτου που δημιουργούν ένα είδος αεροκουρτίνας, για βελτίωση της αεροδυναμικής στις υψηλές ταχύτητες.

Η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση Integral-link διασφαλίζει δυναμική συμπεριφορά. Ατσάλια υψηλής αντοχής διαμορφώνουν μία ανθεκτική δομή αμαξώματος που συμβάλλει στην αξιόπιστη οδική συμπεριφορά και την άμεση απόκριση. Οι θόρυβοι στην καμπίνα έχουν ελαχιστοποιηθεί με τη χρήση ηχομονωτικών κρυστάλλων, ενώ τα ελαστικά του Edge είναι ειδικά επιλεγμένα για μείωση των θορύβων.

Στην Ευρώπη, η Ford θα προσφέρει το Edge με δύο εκδόσεις ισχύος του 2.0 Duratorq TDCi diesel της: Μία έκδοση των 180 ίππων που αποδίδει ροπή 400 Nm και προβλεπόμενες εκπομπές CO2 149 g/km, με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και μία έκδοση των 210 ίππων που αποδίδει ροπή 450 Nm και προβλεπόμενες εκπομπές 159 g/kmCO2, με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PowerShift και χειριστήρια στο τιμόνι (paddle)

Σύμφωνα με στοιχεία της Ford, η Ευρωπαϊκή κατηγορία οχημάτων SUV αυξήθηκε σε 21% από 10% στο διάστημα μεταξύ 2008 και 2013. Οι πωλήσεις του νέου Kuga SUV, που λανσαρίστηκε το 2012, αυξήθηκαν κατά 38% μέσα σε ένα χρόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2014 και η Ford έχει ήδη λάβει πάνω από 16.000 παραγγελίες για το νέο EcoSport SUV που βρίσκεται στις εκθέσεις των εμπόρων.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!