X
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Audi R8 LMX

Μια ειδική έκδοση του Audi R8, με προηγμένη τεχνολογία, εμπνευσμένη από την συμμετοχή της Γερμανικής φίρμας στο φετινό 24ώρο αγώνα αντοχής του Μαν.

Μια ειδική έκδοση του Audi R8, με προηγμένη τεχνολογία, εμπνευσμένη από την συμμετοχή της Γερμανικής φίρμας στο φετινό 24ώρο αγώνα αντοχής του Μαν.

Η καινοτομία του συλλεκτικού R8 LMX έγκειται στην προηγμένη τεχνολογία των φωτιστικών του σωμάτων, τα οποία διαθέτουν λέιζερ που ενεργοποιούνται αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα και είναι τα μοναδικά του είδους σήμερα σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής αυξάνοντας έτσι στο διπλάσιο το οπτικό πεδίο του οδηγού την νύχτα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία υιοθετείται φέτος για πρώτη φορά στο αγωνιστικό R18 e-tron quattro, κάτι που αναμένεται να δώσει στα πρωτότυπα της Audi και τους οδηγούς τους ένα σημαντικό προβάδισμα κατά τη διάρκεια του νυχτερινού σκέλους του αγώνα. Σε ότι αφορά το νέο R8 LMX, αξίζει να σημειώσουμε πως θα είναι διαθέσιμο για μόλις 99 τυχερούς ιδιοκτήτες και μάλιστα αποκλειστικά στην έκδοση κουπέ.

Ο κινητήρας του δεν είναι άλλος από τον καταξιωμένο V10 των 5,2 λίτρων, ο οποίος διαθέτει φυσική αναπνοή αποδίδοντας 570 ίππους και 540 Nm ροπής. Με αρωγό το 7τάχυτο κιβώτιο S-Tronic, το τετρακίνητο R8 LMX επιταχύνει από στάση έως τα πρώρα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δλ., έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ./ καθώς και μέση κατανάλωση που δεν υπερβαίνει, παρά τις καταιγιστικές επιδόσεις του, τα 13 λίτ./100 χλμ. Στα highlights του νέου R8 LMX εντοπίζουμε τις νέες σε σχεδίαση ζάντες 19 ιντσών, που συνδυάζονται με ελαστικά πλάτους 215 και 315 χλστ. εμπρός και πίσω, τα κεραμικά φρένα, την σταθερή πίσω αεροτομή, η οποία, μαζί με τους εξωτερικούς καθρέπτες, το κάλυμμα του κινητήρα και τα νέα σε σχεδίαση εμπρός αεροδυναμικά βοηθήματα, είναι κατασκευασμένα από κέβλαρ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!