X
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το Audi Prologue Concept

Στη Διεθνή Έκθεση του Λ. Άντζελες, η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει με το Prologue Concept τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα, που πολύ σύντομα θα δούμε να υιοθετείται από κάθε νέο της μοντέλο.

Στη Διεθνή Έκθεση του Λ. Άντζελες, η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει με το Prologue Concept τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα, που πολύ σύντομα θα δούμε να υιοθετείται από κάθε νέο της μοντέλο.

Δεν πρόκειται για ένα απλό πρωτότυπο που ήρθε μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει, αλλά για ένα μοντέλο-προπομπό εξελίξεων. Κυρίως, σε ότι αφορά το νέο σχεδιαστικό DNA ολόκληρης της γερμανικής μάρκας, που με μελετημένες κινήσεις των ανθρώπων που κινούν τα νήματα στους κόλπους της αναμένεται να αναμορφωθεί πλήρως τα προσεχή χρόνια. Πέραν αυτού, το Prologue Concept αποτελεί τον… πρόλογο ενός νέου μοντέλου στη γκάμα της Audi, και μάλιστα στην κορυφή της πυραμίδας της, που όπως όλα δείχνουν θα είναι το Α9 Coupe. Επί της ουσίας, το πλέον εντυπωσιακό σχεδιαστικό γνώρισμα του Prologue Concept είναι η εντυπωσιακή του μάσκα, που πλέον είναι και μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη που συναντάμε σήμερα στα υπάρχοντα μοντέλα της Audi, αλλά και χαμηλότερα τοποθετημένη. Εξίσου εντυπωσιακά είναι ασφαλώς και τα φωτιστικά σώματα (matrix laser beam lights, σύμφωνα με την εταιρεία), που διαθέτουν πλήρως προσαρμοζόμενη στις συνθήκες οδήγησης λειτουργιά. Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειώσουμε πως το νέο Prologue Concept διαθέτει… σεβαστές εξωτερικές διαστάσεις, καθώς το μήκος, ύψος και μεταξόνιο του ανέρχονται αντίστοιχα στα 5.100, 1.390 και 2.940 χλστ. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η επιλογή των σχεδιαστών να εξοπλίσουν το νέο αυτό πρωτότυπο με τροχούς διαμέτρου… 22 ιντσών. Σύμφωνα πάντως με τους ισχυρισμούς των ιθυνόντων της εταιρείας, πάνω από το 80% των σχεδιαστικών στοιχείων του πρωτότυπου Prologue αναμένεται να υιοθετηθούν… ατόφια στο μοντέλο παραγωγής, που όπως προαναφέραμε, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το νέο Α9 Coupe.

Στο εσωτερικό το στοιχείο του εντυπωσιασμού πηγάζει μέσα από την απλότητα του σχεδιασμού. Και φυσικά, μέσα από την υιοθέτηση πρωτοποριακών τεχνολογιών, όπως είναι για παράδειγμα οι τρεις οθόνες αφής και ιδιαίτερα η κεντρική (βλ. OLED: organic light emitting diodes). Από εκεί και πέρα, το σύνολο του ντιζάιν της αυστηρά 4θέσιας καμπόνας παραπέμπει στο σύνολο της άμεσα σε όσα έχουμε δει στο παρελθόν στο πρωτότυπο Gran Turismo.

Πέρα από το σχεδιασμό, αξίζει να σταθούμε και στον τομέα των μηχανικών μερών. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από καπό συναντάμε έναν 4λιτρο V8 κινητήρα της οικογένειας TFSI, ο οποίος αποδίδει 605 ίππους σε συνδυασμό με ροπή της τάξης των 700 Nm, τιμή που για 15 δλ. μπορεί να σκαρφαλώσει (βλ. λειτουργία overboost) στα 750 Nm. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Prologue Concept, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζυγίζει 1.980 κιλά, είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,7 δλ. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η νέα ανάρτηση (πέντε συνδέσμων σε όλες τις άκρες του αμαξώματος), η οποία σύντομα θα υιοθετηθεί από τα επερχόμενα νέα μοντέλα ευρείας παραγωγής της εταιρείας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!