X
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Ferrari 488 Pista Spider

Ήρθε η ώρα για την αποκάλυψη της έκδοσης Spider της Ferrari 488 Pista, η οποία τροφοδοτείται από τον πιο ισχυρό V8 κινητήρα παραγωγής του cavallino rampante.

Μετά την πρεμιέρα της 488 Pista και της ακόμα πιο ειδικής έκδοσης Piloti Ferrari που απευθύνεται στους εκλεκτούς πελάτες της Ferrari που μετέχουν στους «κλειστούς» αγώνες που διοργανώνει η ιταλική εταιρεία, ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα της ανοιχτής εκδοχής του μοντέλου, η οποία, ως συνήθως, αποκαλείται από το χαρακτηριστικό όνομα Spider και τροφοδοτείται για την περίσταση από τον πιο ισχυρό V8 κινητήρα παραγωγής που έχει ποτέ εγκατασταθεί σε τετράτροχη δημιουργία των Ιταλών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί της πολιτικής αυτής κατασκευής, πρόκειται για το 50ο ανοιχτό μοντέλο στην ιστορία της Ferrari, γεγονός που τιμήθηκε δεόντως κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της νέας Ferrari 488 Pista Spider που πραγματοποιήθηκε στο Pebble Beach των ΗΠΑ.

Πίσω από την πλάτη των δύο τυχερών επιβατών του αυτοκινήτου φιλοξενείται ο γνωστός και βραβευμένος V8 twin-turbo κινητήρας των 3,9 λίτρων της ιταλικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 720 ίππους σε συνδυασμό με ροπή της τάξης των 770 Nm. Σύμφωνα με τις επίσημα στοιχεία επιδόσεων που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι Ιταλοί, η νέα 488 Pista Spider έχει αναλογία βάρους/ισχύος της τάξης του 1,92 και χρειάζεται μόλις 2,85 δλ. για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ μόλις 8,0 δλ. είναι αρκετά για το «0-200». Η τελική δε ταχύτητα της ξεσκούφωτης αυτής κατασκευής από το Μαρανέλο αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Όπως είναι φυσικό, οι απαραίτητες ενισχύσεις στο πλαίσιο, σε συνδυασμό με το έξτρα βάρος που αθροίζει η οροφή, έχουν ως αποτέλεσμα η νέα 488 Pista Spider να είναι βαρύτερη από την κλειστή αδελφή της κατά 91 κιλά. Ως αντιστάθμισμα όμως των παραπανήσιων αυτών κιλών, η Ferrari προσφέρει ως έξτρα 20άρες ζάντες κατασκευασμένες από carbon, οι οποίες είναι κατά 20% πιο ελαφριές σε σχέση με τις αντίστοιχες αλουμινένιες. Την ίδια στιγμή, από το γνώριμο και πάντοτε εντυπωσιακό εσωτερικό της απουσιάζουν τόσο τα παραδοσιακά υφασμάτινα πατάκια, τα οποία έχουν αντικατασταθεί από αλουμινένια, όσο και οι γνώριμες επίσης χειρολαβές στο εσωτερικό των θυρών._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!