X
Επικαιρότητα

Πράσινο φως για το νέο Audi RS1

Το επερχόμενο μέσα στο 2017 Audi RS1 σηματοδοτεί το κύκνειο άσμα της υπάρχουσας γενιάς του γερμανικού «μικρού».

Ύστερα από πολύ σκέψη και αρκετούς… υπολογισμούς, η γερμανική εταιρεία φαίνεται να ενέκρινε τελικά το όλο project και έτσι, στις αρχές του επόμενου κιόλας χρόνου, η γκάμα του A1 θα εμπλουτιστεί με την κορυφαία, από κάθε πλευρά, έκδοση RS1. Ο μικρός, αλλά τσουχτερός σε τιμή, «πύραυλος τσέπης» της Audi αναμένεται να βρει στο διάβα του στο εμπορικό τερέν της γηραιάς ηπείρου την έκδοση Works του Mini Cooper και λιγότερο τα mainstream μικρά και… καυτά χάτσμπακ της αγοράς, όπως είναι για παράδειγμα το Fiesta ST της Ford.

Κάτω από το καπό του νέου RS1 θα συναντάμε τον ΕΑ888 2λιτρο TFSI της Audi, ο οποίος θα αποδίδει με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες περί τους 285 με 290 ίππους μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του γνωστού πολύδισκου συμπλέκτη της μάρκας. Σε ότι αφορά στο κιβώτιο, η Audi αναμένεται να επιλέξει ανάμεσα σε ένα «κλασσικό» χειροκίνητο 6άρι και ένα νέο και αναβαθμισμένο σε αντοχή κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά στο σύνολο σχέσεις.

Από τις αρχές του 2018, πάντως, οι Γερμανοί αναμένεται να γυρίσουν σελίδα παρουσιάζοντας και επίσημα το ολοκαίνουργιο Α1, το οποίο θα «πατά» στην ελαφρύτερη και πιο… εύπλαστη πλατφόρμα MQB του Ομίλου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!