X
Επικαιρότητα

Πόσο πιθανή είναι μία κίνηση επιθετικής εξαγοράς της FCA από τη Hyundai;

Αναζωπυρώνονται τα σενάρια που θέλουν τη Hyundai να πραγματοποιεί μια κίνηση επιθετικής εξαγοράς της FCA μέσα στους προσεχείς μήνες και με καταληκτικό ορίζοντα τον Μάιο του 2019.

Στα τέλη του 2017, ο Sergio Marchionne αναφέρθηκε στα πλαίσια της επίσημης παρουσίασης της Alfa Romeo Sauber F1 Team στα σενάρια που ήθελαν την περίοδο εκείνη την FCA να διερευνά το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργιών της με την Hyundai. Σήμερα, χάρη σε μία «φρέσκια» ηλεκτρονική ανάρτηση των Asian Times, η όλη συζήτηση γύρω από το όλο θέμα αναζωπυρώνεται, με την ιστοσελίδα, μάλιστα, να αναφέρει πως η Hyundai και ο ειδικότερα ο CEO της, Chung Mong-koo, περιμένουν με το δάκτυλο στη… σκανδάλη για την αναμενόμενη(;) πτώση της αξίας των μετοχών της FCA προτού ξεκινήσουν μια επιθετική εξαγορά σημαντικού μεριδίου του ιταλοαμερικανικού αυτοκινητιστικού ομίλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κίνηση της Hyundai θα αρχίσει να υλοποιείται κάποια στιγμή μεταξύ του τρέχοντος καλοκαιριού και της ετήσιας συνάντησης των μετόχων της FCA που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2019, εποχή που ο Sergio Marchionne θα παραιτηθεί λόγω… συνταξιοδότησης από τη θέση του CEO.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα προχωρά ένα βήμα παραπάνω το ρεπορτάζ της αναφέροντας πως βασικός μοχλός για το εγχείρημα συγχώνευσης της FCA και του Hyundai Motor Group είναι ο αμερικανός ακτιβιστής, επενδυτής και ιδιοκτήτης, συνάμα, της Elliott Management Corporation, Paul Singer, ο οποίος κατέχει αυτή τη στιγμή μετοχές της κορεάτικης εταιρείας συνολικής αξίας 1 δις $, όντας παράλληλα ένας μείζων «παίκτης» σε μεγάλες ιταλικές εταιρείες, όπως η Telecom Italia, για παράδειγμα, όπου και… έστρωσε το δρόμο για την τοποθέτηση του Alfredo Altavilla, του νυν Chief Operating Officer της FCA σε Ευρώπη, Αφρική και Μ. Ανατολή, στο διοικητικό συμβούλιο του ιταλικού γίγαντα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως τα σενάρια συγχώνευσης των FCA και Hyundai Motor Group υποστηρίζονται διακριτικά και από τον Πρόεδρο της πρώτης, John Elkan και εν πολλοίς και από την οικογένεια Agnelli._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!