X
Επικαιρότητα

Porsche-VW: «ειδυλλίου» συνέχεια

Οι προοπτικές για τη συγχώνευση της VW και της Porsche παραμένουν ενεργές, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρόεδροι των δύο εταιρειών Φέρντιναντ Πιχ και Βόλφανγκ Πόρσε.

Οι προοπτικές για τη συγχώνευση της VW και της Porsche παραμένουν ενεργές, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρόεδροι των δύο εταιρειών Φέρντιναντ Πιχ και Βόλφανγκ Πόρσε, όπου γίνεται ξεκάθαρα λόγος για μια «ενοποιημένη εταιρεία». Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας σε συνέντευξή του τόνισε ότι στην εταιρεία, που θα προκύψει από τη συγχώνευση, θα πρέπει να συμμετάσχει και ξένος επενδυτής. Και αυτό όμως φαίνεται ότι μπορεί να γίνει, αφού οι οικογένειες που ελέγχουν τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι πρόθυμες να μεταβιβάσουν σε τρίτους ένα μερίδιο της Porsche. Το εμιράτο του Κατάρ ήταν ο πιο πρόσφατος ενδιαφερόμενος και, τώρα που του δίνονται ξανά ελπίδες, μπορεί να επανέλθει με νέα πρόταση.
Αυτά όλα εξελίχθηκαν λίγες ημέρες μετά την αναβολή των συζητήσεων μεταξύ τους, αφού «δεν υπήρχε η κατάλληλη ατμόσφαιρα για εποικοδομητικές συνομιλίες», παρά το γεγονός ότι στις 6 Μαΐου οι δύο οικογένειες είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν παρακάτω. Θυμίζουμε ότι η Porsche έχει πλέον ανεβάσει στο 51% περίπου το ποσοστό των μετοχών της VW που έχει στη διάθεσή της. Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα στοιχεία 10,7 δις ευρώ ήταν η ρευστότητα του τμήματος αυτοκινήτων της VW στις 31 Μαρτίου. Τέλος, στα 69,6 δις ευρώ αποτιμάται αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία της Volkswagen, της οποίας οι μετοχές φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 12%.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!