top icon
Επικαιρότητα

Porsche: Περισσότερες πωλήσεις, μεγαλύτερα έσοδα, υψηλότερα κέρδη

Εις οιωνός άριστος για τη γερμανική εταιρεία, που σήμερα ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου μισού του 2018.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μέλη του VW Group, έτσι και στην περίπτωση της Porsche, τόσο οι πωλήσεις, όσο και η κερδοφορία, τραβούν την ανιούσα για μία ακόμα περίοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στο φως σήμερα η γερμανική εταιρεία, τα συνολικά έσοδα της Porsche για τους πρώτους έξι μήνες του 2018 ανήλθαν στα 12,3 δις ευρώ, επίδοση αυξημένη κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων άγγιξαν τα 2,2 δις ευρώ, ποσό οριακά βελτιωμένο κατά 1% σε σχέση με εκείνο του πρώτου μισού του περασμένου έτους. Οι δε πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στις πρώτες 180 μέρες του 2018 στις 130.598 μονάδες (+3%). Αύξηση παρατηρείται τόσο στο περιθώριο λειτουργικού κέρδους, που άγγιξε το 17,5%, όσο και στον αριθμό των εργαζομένων της εταιρείας, που στα τέλη Ιουνίου έφταναν τους 30.785.

Η Panamera ήταν το μοντέλο με τη μεγαλύτερη δυναμική ανόδου (σχεδόν διπλάσιο) καταγράφοντας σε παγκόσμιο επίπεδο 20.500 πωλήσεις. Κατά 28% ήταν αυξημένη η δημοτικότητα των ποικίλων εκδόσεων της 911, η οποία στο πρώτο μισό του 2018 κατέγραψε 21.400 πωλήσεις. Εντούτοις, το δημοφιλέστερο μοντέλο για φέτος ήταν και πάλι η Macan, η οποία κατάφερε να ταξινομήσει σε ολόκληρο τον κόσμο 46.594 αντίτυπα. Η Cayenne, τέλος, άγγιξε τις 28.700 μονάδες. Σε ότι αφορά στις κατά τόπου περιφέρειες, στην Ευρώπη η βελτίωση του εμπορικού βηματισμού της εταιρείας ανήλθε στο +9%, στη Γερμανία μόνο στο +11% και στις ΗΠΑ στο +7%, όπως και στο σύνολο της αμερικανικής ηπείρου. Σε αντίθεση, τόσο στην Κίνα όσο και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού-Αφρικής-Μ. Ανατολής, η γερμανική εταιρεία  κατέγραψε πτώση 7% και 4%, αντίστοιχα._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ