top icon
Επικαιρότητα

Porsche Panamera

Το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο στη γκάμα της Porsche είναι πλέον γεγονός, έτοιμο να ξεκινήσει τις πωλήσεις του εντός του 2009.

Το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο στη γκάμα της Porsche είναι πλέον γεγονός, έτοιμο να ξεκινήσει τις πωλήσεις του εντός του 2009. Ανάλογες βλέψεις για την παραγωγή ενός τετράθυρου κουπέ υπήρξαν και στο παρελθόν, αυτή τη φορά όμως, με την Panamera, η γερμανική εταιρία προχώρησε μέχρι τέλους.
 
Όπως φαίνεται από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, οι γραμμές που έχουν ακολουθηθεί για τη σχεδίαση του αμαξώματος δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την προέλευση του αυτοκινήτου. Ο δυναμισμός είναι έκδηλος, όπως βεβαίως και η πολυτέλεια. Αυτό που, ίσως, δεν τονίζεται τόσο στις εικόνες είναι το μήκος του αμαξώματος, που αγγίζει τα 4,97 μέτρα! Με μεταξόνιο 2,9 μέτρα, πλάτος 1,9 και ύψος 1,4 μέτρα, το σχεδόν 2 τόνων όχημα είναι ξεκάθαρο ότι ακολουθεί μία διαφορετική λογική. Αναμενόμενα, θα πει κανείς, αφού ο ανταγωνισμός δεν έχει να κάνει με κάποιο ελαφρύ σπορ όχημα αλλά με τη Mercedes-Benz CLS, το μελλοντικό Audi A7 2+2 και την Aston Martin Rapide.
 
Αρχικά θα υπάρξουν δύο εκδόσεις, S και Turbo, αμφότερες με το γνωστό V8 σύνολο των 4.8 λίτρων, το οποίο αποδίδει για την περίσταση 400 και 500 ίππους αντίστοιχα. Αργότερα θεωρείται σχεδόν σίγουρη η προσθήκη ενός ακόμα ντίζελ V6, ισχύος περίπου 300 ίππων, καθώς και η δημιουργία μίας υβριδικής έκδοσης, που θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα με την Cayenne Hybrid.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ