top icon
Επικαιρότητα

Porsche: νέος διευθύνων σύμβουλος

Τη θέση του κ. Wendelin Wiedeking ως διευθύνοντος συμβούλου της Porsche θα αναλάβει ο κ. Michael Macht, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος των τομέων παραγωγής και Logistics.

Το εποπτικό συμβούλιο της Porsche σε συνεργασία με τους κ.κ. Wendelin Wiedeking και Holger P. Haerter, συμφώνησαν στην αποχώρηση των τελευταίων από την εταιρεία. Και τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποχωρούν άμεσα, θα παρέχουν όμως συμβουλευτικές υπηρεσίες. Και οι δύο παραιτούνται επίσης από τα καθήκοντά τους στο εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen AG και της Audi AG.
 
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κ.κ. Wiedeking και Haerter κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περαιτέρω στρατηγική ανάπτυξη της Porsche θα μπορέσει να προχωρήσει καλύτερα χωρίς τη δική τους ενεργή συμβολή. Αμφότεροι θεωρούν ότι το βήμα αυτό αποτελεί σημαντική συμβολή στην εκτόνωση της κατάστασης και στην υποστήριξη της δημιουργίας μιας ενοποιημένης αυτοκινητοβιομηχανίας. Επίσης, θα παραστούν στην παράδοση των καθηκόντων τους σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου και θα υποστηρίξουν τους αντίστοιχους διαδόχους τους στα καθήκοντά τους.
 
Τη θέση του κ. Wendelin Wiedeking ως διευθύνοντος συμβούλου της Porsche AG θα αναλάβει ο κ. Michael Macht, μέλος του Δ.Σ. της Porsche AG, υπεύθυνος των τομέων παραγωγής και Logistics. Αναπληρωτής του θα αναλάβει ο κ. Thomas Edig, μέλος του Δ.Σ. της Porsche AG, υπεύθυνος ανθρώπινων πόρων. Επίσης, οι κ.κ. Macht και Edig διορίζονται Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche SE. Ο κ. Macht θα έχει την ευθύνη των τομέων τεχνολογίας και προϊόντων, ενώ ο κ. Edig θα αναλάβει υπεύθυνος εμπορικών θεμάτων και διοίκησης.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ