X
Επικαιρότητα

Porsche Macan: Πρεμιέρα το Νοέμβρη στο LA

Tο νέο μεσαίο SUV της Porsche βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξής του και η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται τον Νοέμβριο, στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Tο νέο μεσαίο SUV της Porsche βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξής του και η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται τον Νοέμβριο, στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.
Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε προ μηνών το όνομα του νέου της μSUV, το οποίο θα τοποθετηθεί από πλευράς διαστάσεων ένα σκαλί πιο χαμηλά από την Cayenne φέροντας την ονομασία Macan. Αρχικά, η baby Cayenne φημολογούνταν ότι θα έφερε την ονομασία Cajun. Τελικά, οι ιθύνοντες της Porsche έδωαν τέλος στα σενάρια δηλώνοντας πως το νέο μικρό crossover μοντέλο τους θα ονομάζεται Macan, ένα όνομα το οποίο σημαίνει «τίγρης» στην ινδονησιακή γλώσσα! Χάρη στην επιλογή αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, οι δημιουργοί του Macan θέλουν να αναδείξουν τον δυναμισμό, τη δύναμη αλλά και τον συναρπαστικό χαρακτήρα του νέου τους μοντέλου, η παραγωγή του οποίου αναμένεται θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λειψία. Να υπενθυμίζουμε πως οι εκεί εγκαταστάσεις της Porsche αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 1.000 νέες εργασίας, χάρη στη συνολική επένδυση των 500 εκ. ευρώ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα βασίζεται στο δάπεδο του Audi Q5 διαθέτοντας ωστόσο μικρότερο συνολικό μήκος αλλά και μεγαλύτερο πλάτος σε σχέση με το τελευταίο. Οι μηχανικοί της Porsche ασφαλώς και αναμένεται να βάλουν το… χεράκι τους σε ότι αφορά τη ρύθμιση της ανάρτησης, η οποία θα μοιάζει αρκετά με εκείνη των μεγαλύτερων Cayenne. Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά στα μηχανικά σύνολο, το πιο πιθανό είναι να δούμε κάτω από το καπό της νέας Macan τα γνωστά υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα της γενιάς TFSI και μάλιστα εκείνα των 2 λίτρων, τα οποία θα αποδίδουν από 200 έως και 250 ίππους. Η γκάμα θα περιλαμβάνει και πετρελαιοκινητήρες, ανάλογα προσιτούς σε κυλινδρισμό, ενώ στην κορυφή είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε τους γνωστούς εξακύλινδρους γερμανικούς κινητήρες του γκρουπ VW, η κορυφαία έκδοση των οποίων θα αποδίδει περί τους 330 ίππους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!