top icon
Επικαιρότητα

Porsche Macan: Περισσότερα στοιχεία

Tο νέο μεσαίο SUV της Porsche βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξής του και η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται τον Νοέμβριο, στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε προ μηνών το όνομα του νέου της SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί από πλευράς διαστάσεων ένα σκαλί πιο χαμηλά από την Cayenne, φέροντας την ονομασία Macan. Αρχικά, η baby Cayenne φημολογούνταν ότι θα έφερε την ονομασία Cajun. Τελικά, οι ιθύνοντες της Porsche έδωσαν τέλος στα σενάρια δηλώνοντας πως το νέο μικρό crossover μοντέλο τους θα ονομάζεται Macan, ένα όνομα το οποίο σημαίνει «τίγρης» στην ινδονησιακή γλώσσα!

Χάρη στην επιλογή αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, οι δημιουργοί του Macan θέλουν να αναδείξουν τον δυναμισμό, τη δύναμη αλλά και τον συναρπαστικό χαρακτήρα του νέου τους μοντέλου, η παραγωγή του οποίου αναμένεται θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λειψία. Να υπενθυμίζουμε πως οι εκεί εγκαταστάσεις της Porsche αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 1.000 νέες εργασίας, χάρη στη συνολική επένδυση των 500 εκ. ευρώ.

Η Macan θα είναι κατά 70 χλστ. μακρύτερη σε μήκος, 44 χλστ. φαρδύτερη και 29 χλστ. πιο χαμηλή σε ύψος από το Audi Q5, στο οποίο βασίζεται. Η Porsche έχει τοποθετήσει το δικό της σύστημα τετρακίνησης, καθώς και την αερανάρτησή της. Το νέο SUV της γερμανικής εταιρείας θα διατίθεται αρχικά με δύο κινητήρες V6, ενός τρίλιτρου βενζίνης (335 PS) και ενός diesel (254 PS), ενώ η Turbo θα εφοδιάζεται με τον V6 βενζίνης των 3.6 λίτρων (400 PS). Όλα τα μηχανικά σύνολα θα μπορούν να συνδυαστούν με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη των επτά ταχυτήτων και θα διαθέτουν σύστημα Start/Stop. Μελλοντικά θα προστεθούν τα γνωστά υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα της γενιάς TFSI και μάλιστα εκείνα των 2 λίτρων, τα οποία θα αποδίδουν από 200 έως και 250 ίππους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ