X
Επικαιρότητα

Porsche: Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος

Αποχωρεί ύστερα από 16 χρόνια από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Porsche ο κ. Βέντελιν Βίντεκινγκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας, πέρα από τον 56χρονο Βίντεκινγκ, από την εταιρεία αποχωρεί και ο οικονομικός διευθυντής κ. Χόλγκερ Χέρτερ. Ο κ. Βίντεκινγκ διαφώνησε στην πώληση της Porsche στην VW, προωθώντας αντί γι αυτό σχέδιο για την απόκτηση μετοχών της δεύτερης.
Η συμμετοχή της Porsche στην VW αυξήθηκε σε περισσότερο από 50% φέτος, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων για την εξαγορά ενός ακόμη 20%. Επιπλέον, η στρατηγική απόκτησης της VW ανέβασε το χρέος της Porsche στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, εξαναγκάζοντας τον κ. Βίντεκινγκ να στραφεί στους ιδιοκτήτες αλλά και στο εμιράτο του Κατάρ για εξεύρεση νέων κεφαλαίων.
Η αποχώρησή του δημοσιοποιήθηκε μετά τη λήξη της συνεδρίασης του εποπτικού συμβουλίου της Porsche, στη διάρκεια της οποίας τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας ενέκριναν το σχέδιο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και την πρόταση για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με το επενδυτικό ταμείο του Κατάρ.
Μέσα στην ημέρα θα συνεδριάσει και το εποπτικό συμβούλιο της VW, το οποίο αναμένεται πως θα επιβεβαιώσει τη θέληση της εταιρείας να συγχωνευθεί με την Porsche.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!